Portugalin kapteeni ja tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo teki keskiviikkona historiaa, kun hän paukutti pilkulta kaksi maalia Ranskan verkkoon EM-kisojen lohkovaiheen päätöspelissä, joka päättyi 2-2-tasapeliin.

Ronaldo, 36, kasvatti maajoukkuemaaliensa saldon ennätykselliseen 109 osumaan. Miesten A-maaotteluissa samaan on pystynyt vain iranilaislegenda Ali Daei, jonka osumat syntyivät vuosina 1993-2006.

Daei, 52, ja Ronaldo jakavat tällä hetkellä ykköspaikan historiankirjoissa, mutta Daei uskoo Ronaldon vievän maailmanennätyksen pian yksin nimiinsä. Ronaldo johtaa lohkovaiheen jälkeen EM-kisojen maalipörssiä iskettyään kolmessa pelissä yhteensä viisi osumaa.

– Onnittelut Cristianolle, joka on nyt yhden maalin päässä siitä, että hän rikkoo miesten maaotteluiden maaliennätyksen, kirjoitti Daei Instagram-julkaisuunsa.

– Minulle on kunnia, että tämä merkittävä saavutus kuuluu pian Ronaldolle, suurelle jalkapallomestarille ja myötätuntoiselle humanistille, joka inspiroi ihmisiä ja vaikuttaa heihin ympäri maailman. Vamos!

Portugali jatkoi parhaiden lohkokolmosten joukossa neljännesvälieriin, joissa se kohtaa Belgian ensi sunnuntaina.

Voit katsoa Daein Instagram-julkaisun alta. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

LUE MYÖS: