© Kuva: Juha Tamminen

HIFK – HJK: Keskiviikon helmenä Stadin derby

Veikkausliiga
HIFK – HJK
Keskiviikko 30.06. klo 18:30

EM-kisojen välipäivinä kotimaan kamaralla pelaillaan sarjapelejä. Keskiviikon nosto on tunteita herättävä Stadin derby. Vaikkei mökkiä voida rajoitusten myötä aivan täyteen ottaakaan, on odotettavissa kuuma jalkapalloilta matsia edeltävine kulkueineen. Molemmilla Helsingin joukkueilla alkukausi on ollut lupauksia herättävä.

HIFK on kärsinyt alkukaudesta vain yhden tappion, ja Joaquin Gómezin suojattien tavoite on tiukasti ylemmässä loppusarjassa. Mielellään palloa pitävät punaiset ovat olleet sekä vauhdikas että tiukasti puolustava nippu. Edellisessä ottelussa HIFK pelasi vieraissa maalittoman tasapelin FC Lahtea vastaan. Tasaisessa pelissä pistejako oli täysin oikea lopputulema. Avauksen pelaajista puolustaja Pipe Saéz lensi Lahdessa ulos suoralla punaisella ja huilaa Stadin derbyssä.

HJK:n alkukausi on sujunut täysin nuottien mukaan, sillä pistemenetyksiä on tullut vain yhdessä ottelussa, jossa pisteet tasattiin KuPSin kanssa. Klubi on juuri niin vahva ilmestys kotimaan kentillä, kuin vahvasta nimilistasta voisi päätelläkin. Joukkue on lipumassa kohti selvää mestaruutta, sillä eroa sarjakakkoseen on jo tässä vaiheessa seitsemän pistettä. Huuhkajissa kunnostautunut Daniel O’Shaugnessy palaa Klubin vahvuuteen. Dylan Murnane sekä Santeri Väänänen ovat poissa.

Lyö vetoa ottelusta:

HIFK on aika ajoin laittanut Klubin derbyissä tiukoille, ja niin voi käydä tälläkin kertaa. Vetopuolella kiinnostaa runsasmaalisuus – joukkueiden välisissä otteluissa on ollut tapahtumia viime aikoina. Vetoihin siis Ottelussa yli 2.5 maalia kertoimella 1,86.