Huomasitko? Huuhkajien pelaajat tekivät suuren vaikutuksen jo ennen alkuvihellystä – Chelsean ex-laituri: ”Se oli uskomatonta”

© Kuva: Getty Images

Chelsean ja Skotlannin maajoukkueen entinen laituri Pat Nevin teki silmiinpistävän huomion Huuhkajien pelaajista jo ennen lauantain historiallisen Tanska-ottelun alkuvihellystä.

EM-turnauksessa asiantuntijana toimiva Nevin ja moni muu panivat merkille, kuinka suomalaiset tuntuivat nauttivan täysin siemauksin siitä, että Maamme-laulu kuultiin nyt ensimmäisen kerran jalkapallon miesten EM- tai MM-turnauksessa.

– Ei uskoisi, että tämä stadion on vain puoliksi täynnä, koska se kuulostaa – ja näyttää – paljon sitä paremmalta, Nevin totesi BBC:llä.

– En usko, että olen koskaan nähnyt pelaajajoukon laulavan kansallislaulua yhtä suurella antaumuksella kuin Suomen joukkue! Se oli uskomatonta, millä tavalla he kajauttivat sen ulos!

Suomalaispelaajien innokkuus Kööpenhaminan Parken-stadionilla ei jäänyt huomaamatta myöskään sosiaalisessa mediassa. Etenkin toppari Paulus Arajuuren iloinen olemus tuntui sulattavan ihmisten sydämiä.

– En ole koskaan nähnyt, että kukaan kansallislaulua laulava näyttäisi yhtä onnelliselta kuin Paulus Arajuuri, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi.

Helsingin Sanomat kertoo, että Nevin oli jo aiemmin ehtinyt haastatella Huuhkajien maalivahtia Lukas Hradeckýa BBC Worldin podcastiin. Lehden mukaan Nevin luonnehti, että ”Suomen joukkueella on asenne kuin Englannin cupin välieriin päässeellä amatöörijoukkueella – he ovat pitämässä hauskaa”.

Suomi kukisti avauspelissä Tanskan 1–0 Joel Pohjanpalon toisen puoliajan maalilla.

EM-kisojen LIVE-seuranta löytyy täältä.