Pitkään, todella pitkään odotetut jalkapallon EM-kisat käynnistyvät perjantaina, kello 22 Suomen aikaa, Turkin ja Italian välisellä ottelulla.

Niin erikoiselta kuin se saattaakin vaikuttaa, joukkueet kohtaavat toisensa ison turnauksen merkeissä vasta toisen kerran. Viimeksikin, 21 vuotta sitten, kyseessä oli molempien avausottelu EM-kisoissa.

Italian maalintekijät numeroihin 2-1 päättyneessä pelissä ovat yhä varsina tuttuja lajin parista; Antonio Conte valmensi päättyneellä kaudella Internazionalen Serie A:n mestariksi, kun taas Filippo Inzaghi on luotsannut viimeiset kaksi vuotta Beneventoa, ja ottaa tulevalla kaudella komentoonsa Brescian.

Inzaghin manageriuralla on siis myös kytkös Suomeen; Perparim Hetemaj on edustanut Beneventoa vuodesta 2019, ja Jesse Joronen varjellut Brescian maalia samasta vuodesta.

OptaJoe

@OptaJoe
2000 - Turkey and Italy’s only previous encounter in a major tournament was at Euro 2000, also on 11th June. It was also their opening game of the tournament, ending 2-1 to Italy courtesy of goals from Antonio Conte and a Filippo Inzaghi penalty. Curtain-raiser. #EURO2020 #TURITA