KuPSissa loistanut Ilmari Niskanen myöntää: Debyyttikausi ulkomailla meni penkin alle – ”Henkilökohtaisesti iso pettymys”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajissa viime syksynä debytoinut laitapelaaja Ilmari Niskanen myöntää, että hänen ensimmäinen kautensa ulkomailla ei mennyt putkeen.

Niskanen, 23, nousi tähtipelaajaksi KuPSissa ja Veikkausliigassa ennen kuin siirtyi viime syyskuussa Saksan kolmannelle sarjaportaalle FC Ingolstadtin riveihin. Alkuun hän sai vastuuta mukavasti, mutta kauden jälkimmäisellä puoliskolla Niskanen seurasi enimmäkseen vaihtopenkiltä ja katsomosta, kun Ingolstadt saavutti sarjanousun.

Suomessa parhaillaan lomaileva Niskanen kertoi KuPS TV:lle avoimesti kuulumisiaan.

– No suoraan sanottuna kyllähän se surkea kausi oli henkilökohtaisesti. Alkuun sain tosi hyvin vastuuta. En onnistunu lähellekään toivotulla tavalla, ja sitten syystä tai toisesta vastuu rupes vähenemään ja loppukausi meni ihan katsomon puolella.

– Kyllähän siinä oli terveysmurheita ja muitakin probleemia, mutta henkilökohtaisesti iso pettymys. Totta kai oli tosi tärkeetä joukkueen kannalta, että saatiin nousu 2. Bundesliigaan. Nyt meillä vaihtui valmentaja, niin ihan varmasti saan ite uuden mahdollisuuden kesällä, mutta se pitää vaan pystyä käyttämään, mutta kyllä minä oon täysin valmis siihen.

Niskanen painotti, että motivaatio ei ole kärsinyt ensimmäisestä kaudesta.

– Nälkää on ihan älyttömän paljon. Jos verrataan fiilistä mitä tuli noususta tai sitten KuPSin mestaruuskaudesta, niin kyllä KuPSin mestaruuskauden jälkeen fiilis oli 20 kertaa siistimpi.

– Totta kai tuokin (nousu) oli tosi hieno homma ja joukkueelle tärkeä, mutta totta kai se syö fiilistä, kun siinä ei ite ole mukana. Kyllä minä kuitenkin elän niistä onnistumisista kentällä ja siinä, että saa olla mukana siellä ja auttaa joukkuetta. Ei se tuolla katsomon puolella hääviä ole. Nälkä on ihan hirmuinen.

Niskanen seuraa yhä KuPSin otteita tiiviisti, mutta paluu Kuopioon ei ole vielä pitkään mielessä.

– Suunnitelmissa ei missään nimessä oo Suomeen paluu. Kyllä ulkomailla tehhään uraa niin pitkään kuin mahdollista. Mitähän se ois… 2033 ehkä uudella stadikalla sitten takaisin, naureskeli Niskanen.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004