HELSINKI. Huuhkajat lähti maanantaina aamupäivällä junalla kohti Pietaria ja EM-kisojen aikaista majapaikkaansa Zelenogorskin harjoituskeskusta. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kävi nopeasti median edessä Pasilan autojuna-asemalla.

Suomi matkustaa nyt siis Pietariin, jossa joukkue pääosin majoittuu turnauksen aikana. Kanerva avasi joukkueen aikataulua ennen lauantain Tanska-ottelua.

– Tänään, kun päästään leiripaikalle, niin majoitutaan sinne ja harjoitellaan vielä illalla. Huomenna (tiistaina) harjoitukset, sitten kevyempi päivä (keskiviikko) siihen väliin ja torstaina vielä yhdet harjoitukset. Perjantaina lähdetään Kööpenhaminaan ja siellä valmistavat harjoitukset, Kanerva kertoi medialle maanantaina.

Suomen kenraaliharjoitus Viroa vastaan oli heikko suoritus koko joukkueelta. Viro kaatoi Suomen Helsingin Olympiastadionilla maalein 1-0. Lisäksi joukkue koki takaiskuja loukkaantumisten muodossa.

Glen Kamara sai tällin ensimmäisellä puoliajalla, ja laitapuolustaja Nikolai Alho loukkaantui. Kanerva kommentoi pelaajatilannetta lyhyesti. Kapteeni Tim Sparv ei pelannut ollenkaan varotoimenpiteenä, ja nilkkavammasta toipunut Teemu Pukki pelasi puolisen tuntia ottelun lopusta.

– Sparvilla oli pari lepopäivää. Uskon, että tilanne hänen kohdallaan on ihan ok. Luotan siihen, että hän on pelikunnossa (Tanska-ottelussa). Pukki pystyi pelaamaan, eikä ollut mitään ongelmia.

– Nikolai Alhon tilannetta seurataan, hän sai vähän tälliä, mutta hän voi hyvinkin olla jo pelikunnossa (Tanskaa vastaan).

Varapelaajaksi ilmoitettu Albin Granlund hyppäsi myös junaan ja matkustaa Pietariin. Kanervan mukaan Granlundin matkustaminen joukkueen mukana kuului alkuperäiseen suunnitelmaan, eikä liity esimerkiksi Alhon vammaan.

– Tässä oli nämä pari lisänimeä, Niko Hämäläinen ja Albin Granlund, juuri sitä varten, että jos tulee jotain poissaoloja. Niko tulikin jo Sauli Väisäsen tilalle. Katsotaan sitten, mikä Albinin tilanne on. Toivottavasti ei tule mitään loukkaantumisia, Kanerva sanoi.

[readmore from=huuhkajat]

Joukkueeseen voidaan tehdä vielä muutoksia ennen Tanska-ottelua loukkaantumisten takia, mutta muutokset pitää hyväksyttää vielä UEFA:lla. Tanska-pelin jälkeen kokoonpanoa ei voi enää muuttaa.

Kanerva reagoi voimakkaasti Viro-ottelussa Kamaran saamaan tälliin. Kanerva kertoi kuitenkin, että Huuhkajien tähtipelaajan kohdalla selvittiin säikähdyksellä.

– Totta kai aina se vähän huolestuttaa. Se näytti vähän pahemmalta, että polvi olisi vääntynyt, mutta se oli enempi vain tälli, Kanerva kertoi.

Suomi avaa EM-kisat ensi lauantaina Tanskaa vastaan kello 19. Ottelu pelataan Parkenilla, Kööpenhaminassa. Voit katsoa tunnelmia Suomen joukkueen lähdöstä Pietariin SuomiFutiksen Instagram-tilin MyStorysta TÄÄLTÄ.