”Oli hemmetin kivaa nähdä hänet” – Kasper Schmeichel vieraili Christian Eriksenin luona sairaalassa

© Kuva: Getty Images

Tanskan EM-kisajoukkue ja koko Tanska toipuu parhaansa mukaan lauantaisesta järkytyksestään, kun Christian Eriksen kävi kuoleman porteilla kesken Suomea vastaan pelatun ottelun. Onneksi Eriksenin terveydentilasta on saatu sittemmin lähinnä vain positiivisia uutisia, joskaan sairauskohtauksen aiheuttaja ei ole vielä selvillä.

Tanskan EM-turnaus joka tapauksessa jatkuu torstaina ottelulla Belgiaa vastaan. Vaikka joukkueen ykköstähti onkin nyt sairaalassa, on muun ryhmän valmistauduttava peliin parhaiden mahdollisuuksiensa mukaan. Jatkoa kuitenkin helpottaa se, ettei Eriksenin terveydestä tarvitse enää kantaa niin suurta huolta. Lisää positiivisia kuulumisia maailmalle välitti Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel, joka vieraili Eriksenin luona Rigshospitalet-sairaalassa, kun muu joukkue puhui hänen kanssaan videopuhelua.

– Oli hemmetin kivaa nähdä hänet ja jutella hänelle, Schmeichel kertoi maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

  • ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun jotain Tanskan joukkueen pelaajista haastateltiin lauantain dramaattisen ottelun jälkeen. Schmeichel jakoikin vuolaita kiitoksiaan Eriksenin hengen pelastaneille lääketieteen ammattilaisille.

– Minut on vallannut ylpeyden tunne. En tiedä, onko se oikea sana, mutta koen iloa ja kiitollisuutta lääkäritiimimme ja fysioidemme työtä kohtaan, koko maailman katsellessa. He olivat niin rauhallisia ja tyyniä. On ihmeellistä, että meillä on heidän kaltaisiaan ihmisiä, toisen polven huippumaalivahti jatkoi.

Juuri Schmeichel rauhoitteli Eriksenin järkyttynyttä kumppania yhdessä Tanskan kapteenin Simon Kjærin kanssa.

– Tunnen erittäin hyvin hänen vaimonsa ja lapsensa, äitinsä ja isänsä, perheensä ja ystävänsä, jotka olivat katsomossa. Seisoin siinä ja katselin heitä. Tilanne oli heille niin epäinhimillinen.

Kuten tiedetään, peliä jatkettiin vajaan kahden tunnin tauon jälkeen, ja Suomi voitti pelin Joel Pohjanpalon toisen puoliajan maalilla 1-0. Schmeichel uskoo, että joukkue onnistuu kokoamaan itsensä jäljellä oleviin otteluihin Belgiaa ja Venäjää vastaan.

– Olemme yhä mukana turnauksessa. Hävisimme, mutta annoimme kaikkemme. Olen varma, että annamme jatkossakin kaikkemme. Tärkeintä on, että pysymme yhtenäisinä ja teemme parhaamme.

– Olen varma, että voimme tehdä joukkueena jotain poikkeuksellista Christianille ja katsomossa tapahtumia todistaneille ihmisille.

– Tuki, jota olemme saaneet faneilta, maailman johtajilta ja kuninkaallisilta, on ollut vaikuttavaa. Olemme kokeneet rakkautta joka puolelta, ja voimme käyttää sitä. Sitä merkitsee olla tanskalainen. Me laulamme siitä, kuinka seisomme rinta rinnan, ja näytämme, että juuri niin teemmekin, Schmeichel muotoili.

Lähde: Fyens