Pelaaja kertoi menettäneensä tajunsa EM-kisoissa – UEFA hyväksyi Ranskan lääkärin selonteon kuohuttaneesta tilanteesta

© Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on hyväksynyt Ranskan maajoukkueen lääkärin selonteon puolustaja Benjamin Pavardin loukkaantumisesta, kertoo BBC.

Pavard, 25, törmäsi tiistaina voimalla Saksan Robin Gosensiin ja sai iskun päähänsä, kun joukkueet kohtasivat EM-kisojen lohkovaiheen ottelussa. Ranskalaispuolustaja vaikutti pudonneen tajuttomana maahan, mutta hän sai yllättäen jatkaa pelaamista hoitotoimenpiteiden jälkeen.

Pelin jälkeen Pavard sanoi itse, että hänellä pimeni vintti hetkeksi.

– Se oli helvetinmoinen isku, Pavard kertoi beIN Sportsille.

– Olin tajuttomana 10-15 sekunnin ajan. Sen jälkeen kaikki oli hyvin.

Jalkapallossa sattuvat päävammat ovat nousseet viime vuosina isoksi puheenaiheeksi. Aivovaurioyhdistys Headway kuvaili Pavardin tapauksen käsittelyä ”oksettavaksi katsottavaksi”.

UEFA on kuitenkin kertonut olevansa ”tyytyväinen” Ranskan lääkintätiimiin toimintaan, jossa noudatettiin sen mukaan aivotärähdysprotokollaa.

– Joukkueen lääkäriltä saamiemme raporttien mukaan vaikuttaisi siltä, että tajun menettämistä ei tapahtunut.

UEFA:n mukaan Ranskan lääkäri ei löytänyt mitään viitteitä aivotärähdyksestä tutkiessaan Pavardia kentällä, eikä sellaisia löytynyt myöskään myöhemmin ”maineikkaan erikoisasiantuntijan” tutkiessa pelaajaa. Pavardin tilaa tarkkaillaan kuitenkin tiiviisti tulevina päivinä.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!