Debatti siitä, pitäisikö Italian pelaajien polvistua ennen tänään lauantain pelattavaa neljännesvälieräottelua Itävaltaa vastaan, jatkuu vain. Ei ole edelleenkään varmaa, miten he aikovat toimia.

Ottelu alkaa Suomen aikaa iltakymmeneltä.

Viisi italialaista osallistui rasisminvastaiseen eleeseen A-lohkon viimeisessä ottelussa Walesia vastaan sunnuntaina.

Leonardo Bonuccista, 34, on tullut joukkueen vastaava kapteeni Giorgio Chiellinin, 36, loukkaannuttua Sveitsi-ottelussa. Hän puhui polvistumisesta perjantain lehdistötilaisuudessa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Tommy Lindgren

@fathermetro
Italia laittaa Bonuccin selittämään tiedotustilaisuudessa miksi joukkue ei polvistu ennen Itävalta-peliä. Bonuccin jonka mukaan Juve-joukkuetoveri Moise Kean oli ”50-50 syypää” Cagliarin kannattajien rasistisiin solvauksiin 2019.

Olikin liian hyvä fiilis tästä Azzurri-ryhmästä.

RaiSport

@RaiSport
#Nazionale. Gli #Azzurri hanno scelto di non inginocchiarsi (gesto simbolo della lotta al razzismo e del movimento Black Lives Matter) prima del match contro l'#Austria. #Bonucci, oggi in conferenza stampa, spiegherà i motivi di questa decisione

#ItaliaAustria #BlackLivesMatter

Aiemmin lehdistö raportoi, että Italia olisi päättänyt ryhmänä olla polvistumatta. Bonucci kuitenkin katkoi huhuilta siivet. Hänen mukaansa pelaajisto ei olisi ehtinyt lainkaan keskustella vielä, mitä he aikovat tehdä ennen kuin peli Wembleyllä vihelletään käyntiin.

– Kun palaamme hotellille, pidämme tapaamisen joukkueen kesken ja teemme yhdessä päätöksen, miten toimimme huomenna. Meidän olisi pitänyt tehdä näin jo ennen Wales-ottelua, Bonucci kertoi toimittajille.

– Keskustelemme, haluaako jokainen osallistua tähän rasisminvastaiseen eleeseen.

LUE MYÖS: ”Sairas vitsi” – Serie A käyttää apinakuvia yrittäessään torjua rasismia, näin taiteilija perustelee ratkaisuaan

Sky Sport Italian ja uutistoimisto ANSA:n mukaan Azzurri, Italian maajoukkue, on päättänyt, että he polvistuvat ”solidaarisuudesta”, jos Itävalta polvistuu. Jos toinen joukkue ei näin tee, ei tee Italiakaan.

Italian tiedottaja vahvisti lisäksi eilisessä lehdistötilaisuudessa, etteivät he ole kuulleet Itävallan suunnalta mitään. Itävalta ei ole vaatinut, että aikaa pitäisi varata Black Lives Matter -liikkeeseen yhdistetylle polvistumiseleelle. Tiettävästi myös Italian mielestä rasismia vastaan ”pitäisi taistella eri keinoin”.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!