Saksa oli minuuttien päässä EM-farssista – näin kommentoi Joachim Löw

© Kuva: Getty Images

Saksan päävalmentaja Joachim Löw ei ole huolissaan joukkueensa heikosta vireestä, vaikka hänen suojattinsa olivat keskiviikkona hyvin lähellä pudota EM-kisoista.

Die Mannschaft oli kuuden minuutin päässä putoamisesta, kunnes Leon Goretzka tasoitti loppulukemiksi 2-2 Unkaria vastaan. Tappio olisi jättänyt Saksan viimeiseksi lohkossa, josta jatkoon menivät myös Ranska ja Portugali. Saksa on voittanut 12 edellisestä kilpailullisesta ottelustaan vain vuosi.

Löw jättää hyvästit maajoukkueelle kisojen jälkeen, mutta hän ei ollut keskiviikkona huolissaan siitä, miten Saksa on toistaiseksi suoriutunut hänen viimeisessä turnauksessaan. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Saksa saa vastaansa D-lohkon voittajan Englannin.

– En ole huolissani, se on täysin eri ottelu. Unkari laittoi bussin parkkiin, kaikki pallon taakse, meni jokaiseen kaksinkamppailuun. Englantia vastaan tulee täysin erilainen ottelu, kommentoi Löw Sky Sportsin mukaan.

– He pelaavat kotikentällä, he haluavat hyökätä. Siitä tulee avoin peli, avoimempi kuin tänään. Meidän on kehitettävä asioita, olemme tietoisia siitä. Ja meidän on pidettävä huoli siitä, että olemme huolellisia, varsinkin erikoistilanteissa.

– Emme voi toistaa samoja virheitä uudestaan. Meidän on tehtävä asioita paremmin, mutta odotamme ottelua Englantia vastaan.

Keskiviikon Unkari-pelissä Löw näki joitain ongelmakohtia Saksan esityksessä.

– Teimme joitain virheitä ja menetimme pallon liian usein. Se ei saisi tapahtua uudestaan seuraavassa pelissämme.

– Tässä lohkossa on kovia vastustajia, se oli selvää etukäteen. Tämä oli kuolemanlohko, me tulimme toiseksi ja nyt matkustamme Englantiin.

– Me emme löytäneet tarpeeksi tiloja tai avanneet tarpeeksi tiloja heidän puolustuksessaan. Pelasimme lopussa mahtavalla mentaliteetilla, hyvällä hengellä. Me emme luovuttaneet, me emme tehneet mitään hullua jouduttuamme tappioasemaan. Joukkueeni osoittama luonne oli täydellinen tasoituksen jälkeen.