Suomen lohkon tilanne mutkistui ensimmäisellä puolikkaalla, kun Tanska siirtyi johtoon Venäjää vastaan

© Kuva: Getty Images

Tanska siirtyi 38. minuutin kohdalla 1–0-johtoon Venäjää vastaan Kööpenhaminassa Parkenilla. Kyseessä oli B-lohkon kolmannen kierroksen ottelu. Samaan aikaan samassa lohkossa pelattiin Suomen ja Belgian välinen ottelua Pietarissa. Siellä ei tehty maaleja 45 minuutin aikana.

Maalinteossa onnistui Mikkel Damsgaard 38. minuutilla näyttävällä yksilösuorituksella. Laukaus tuli keskeltä maalia, boksin ulkopuolelta, ja se ohitti putosi vastustamattomasti ohi venäläismaalivahdin.

Vaikka Tanska piti ensimmäisellä nelivitosella enemmän palloa hallussaan, Venäjä sai puoliajan aikana enemmän laukauksia. Se yritti maalintekoa neljä kertaa Tanskan kolmea yritystä vastaan. Molemmat saivat yhden laukauksen maalia kohti.

Tanska voitti lopulta ottelun 4–1 ja sijoittui lohkokakkoseksi. Se saa neljännesvälierissä vastaansa Walesin.

Muokattu 22.6. klo 01.04: Vaihdettu artikkelikuva ja päivitetty sisältö ajan tasalle.