© Kuva: Juha Tamminen

Suomi – Viro: Avainpelaajat kentälle

Harjoitusottelu
Suomi – Viro
Perjantai 04.06. klo 19:00

Huuhkajat viimeistelee EM-kisakuntoaan harjoitusottelulla Viroa vastaan. Virolla ei kisoihin asiaa ollut, joten se tyytyy sparraajan rooliin ja ottaa tämän harjoitusottelun kehittymisen kannalta. Huuhkajille Viro on sopiva vastus tähän saumaan – joukkue kaipaa onnistumisia, joiden kautta päästään optimaaliseen kisafiilikseen.

Ruotsi-otteluun verrattuna tämä koitos tulee olemaan siinä mielessä erilainen, että tähän mennessä loputkin joukkueen jäsenet ovat päässeet kustannuspaikalle, ja tässä ottelussa avainpelaajien tulee saada peliaikaa. Markku Kanerva tööttääkin kentälle melko toisenlaisen kokoonpanon verrattuna viime viikonloppuun. Mielenkiintoa herättää varmasti, miten paljon keväällä loukkaantuneet Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo pystyvät pelaamaan. Tämä olisi rohkaiseva signaali itse kisoihin.

Viro on perustasoltaan Suomea melko lailla kevyempi nippu, ja menestys maajoukkuetasolla on ollut kovin vaatimatonta. Nykyinen päävalmentaja Thomas Häberli on huipputasolla täysin kääntämätön kortti. Viro otti viikolla voiton niin ikään sangen vaatimattomasta Liettuasta Baltic Cupissa. Huuhkajia vastaan kyyti tulee olemaan varmasti kylmempää.

Lyö vetoa ottelusta:

Huuhkajat saa Olympiastadionille pienen määrän katsojia, jotka tulevat näkemään Huuhkajien pitävän palloa ja Viron pelaavan hyvin puolustusvoittoisesti. Tasoero tullee näkymään kentällä ja Huuhkajia roimaistaan tähän tasoituksella: Aasialainen tasoitusveto, Suomi -1.5 kertoimella 2,15.