Takaportin kautta Suomen EM-ryhmään noussut puolustaja onnensa kukkuloilla: ”Olen aivan myyty”

© Kuva: Juha Tamminen

Niko Hämäläinen ,24, pääsi Huuhkajien EM-joukkueeseen takaportin kautta. Queens Park Rangersin laitapuolustaja korvasi miehistössä tällä viikolla loukkaantuneen Sauli Väisäsen.

Yhdysvalloissa syntynyt ja kasvanut Hämäläinen löi tällä kaudella läpi Englannin Mestaruussarjassa QPR:n edustusmiehistössä. Suomalainen esiintyi 22 sarjaottelussa, joista 18 avauksessa.

Huuhkajissa tammikuussa 2019 debytoinut Hämäläinen on toistaiseksi nähty seitsemässä maaottelussa.

– Olen aivan myyty ollessani mukana joukkueessa. Vanhempani ovat innoissaan siitä ja minä olen innoissani. Toivottavasti pääsen pelaamaan jossakin peleistä, Hämäläinen iloitsi lehdistölle.

– Pelaan vasempana laitapuolustajana mahdollisimman paljon ylöspäin, mutta pidän myös huolen siitä että oma puoleni on tiivis eikä kukaan pääse ohitseni.

– Näen itseni enemmän wing-backina. Olen hyökkäysorientuneempi pelaaja. Voin kuitenkin pelata myös perinteisempänä laitapuolustajana ja olen pelannut sitä puolet urastani.

Suomi avaa historiansa ensimmäisen EM-turnauksen lauantaina 12. päivä kesäkuuta Tanskaa vastaan. Huuhkajat kohtaa alkulohkossaan myös Venäjän ja Belgian.