Ligue 1 -jätti Paris Saint-Germain on hankkimassa italialaisen Gianluigi Donnarumman, 22, maalivahdikseen. On odotettavissa, että hänestä tulee Pariisissa maailman kallispalkkaisin maalivahti, eli kakkoskassariksi hän ei ole tulossa.

PSG:n nykyinen ykkösmaalivahti Keylor Navas, 34, on paitsi erittäin pidetty johtajahahmo joukkueensa sisällä, myös yksi maailman parhaista maalivahdeista useissa arvioissa. Costaricalainen johdatti PSG:n Mestarien liigan finaaliin kaudella 2019–20. Päättyneellä sesongilla tie nousi pystyyn välierissä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaPaolo

@OptaPaolo
73% - Only Jan Oblak (79%) and Keylor Navas (75%) had a higher save percentage than Gianluigi #Donnarumma (73%) in the Top-5 European Leagues in all comps since 2015/16 (his debut season) - min. 200 matches. Reactivity.

Vuodet 2014–19 Navas edusti Real Madridia, jossa hän voitti Mestarien liigan kolmesti. Loistavista suorituksista huolimatta Real päätti hankkia Thibaut Courtois’n, 29, kesällä 2018. Belgian maajoukkuemaalivahti syrjäytti Navasin.

Sama tarina on toistumassa, ja Navas vaikuttaa olevan tuohtunut ja pettynyt tilanteeseensa. Hän on julkaissut Instagram-tarinan, joka on ohuelti peitelty uhkaus seurajohdon suuntaan:

– Lahjoita heille poissaolosi, jotka eivät arvosta läsnäoloasi.

Viesti antaa ymmärtää, ettei Navas ole tyytyväinen tilanteeseensa. Tämän lisäksi kryptisestä virkkeestä välittyy vaikutelma, että Navas on valmis etsimään uuden seuran itselleen ja jonkun, joka häntä osaa arvostaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Zach Lowy

@ZachLowy

Zach Lowy

@ZachLowy
PSG don’t get to the Champions League Final in 2020 or the semifinals this year without Navas. There are at least five positions that are more pressing concerns than GK, but Leonardo needs to pay a few more favors to his buddy Mino Raiola before he’s pushed out.
Keylor Navas: “Gift your absence to those who don’t value your presence.”

🍿🍿🍿