Yle: Paulus Arajuuri kommentoi Huuhkajien tappiota ja jatkomahdollisuuksia: ”Jos pitää hävitä, niin pitää hävitä näin”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat hävisi keskiviikkona Venäjälle 0-1 EM-kisojen lohkovaiheen toisessa ottelussaan.

Tuloksen myötä Tanska on lohkon ainoa joukkue, jolla ei ole kolmea pistettä kasassa. Avauspelissään Venäjän voittanut Belgia kohtaa Tanskan torstaina maiden toisessa lohkopelissä.

Tämänhetkisen taulukon perusteella Huuhkajat taistelisi jatkopaikasta kolmanneksi sijoittuneiden rankingissa, mutta Suomen toppari Paulus Arajuuri muistutti Yle Urheilun tv-haastattelussa, että mitään ei ole menetetty.

– Totta kai harmittaa tulos, mutta tiedettiin, että tulee vaikea peli ja kova paikka. Mutta se energia ja taistelutahto ja kaikki, mitä jätkät näytti tänään, niin se olis ilman muuta voinut riittää pisteeseen. Mun mielestä pelattiin ajoittain tosi hyvää fudista ja paljon jouduttiin tekemään puolustussuuntaan.

– Tosi paljon harmittaa, että tuli turpaan, mutta jos pitää hävitä, niin pitää hävitä näin. Kyllä mä oon ylpee joka jätkästä.

– Meillä on vielä kaikki omissa käsissä jatkopaikan suhteen. Tässä ei yhtään auta masentua. Mun mielestä hieno suoritus koko joukkueelta, ja totta kai harmittaa, ettei saatu tulosta.

Arajuurella riitti töitä Venäjän kolossihyökkääjän Artjom Dzuban kanssa, mutta hän arvioi koko Suomen puolustuksen selvinneen urakasta kunnialla.

– Se on vahva kaveri, mutta mun mielestä saatiin hänet joukkueena hyvin kuriin. Ei hän päässyt paljon paikoille. Kovaa vääntöä siellä oli, mutta varmistukset toimi mun mielestä aika hyvin ja pelattiin hyvin joukkueena. Tuntuu, että hän ei päässyt niin paljon vaarallisille paikoille.

Arajuuren mukaan Suomen pallollinen pelaaminen oli keskiviikkona paljon paremmassa kuosissa kuin avausottelussa Tanskaa vastaan.

– Jalkapallo on niin pienistä asioista kiinni. Ensi pelissä pidetään huoli, että päästään pisteille, niin me ollaan jatkossa.

Huuhkajat pelaa viimeisen lohkopelinsä ensi maanantaina Belgiaa vastaan.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!

LUE MYÖS: