Barcelona, Real Madrid ja Juventus seisovat edelleen Euroopan Superliigan takana. Espanjan ja Italian suurseurat julkaisivat yhteisen tiedotteen tuesta hanketta kohtaan.

Seurat voittivat perjantaina tärkeän oikeudenkäynnin UEFAA vastaan. Tuomioistuin Madridissa on päättänyt, että Euroopan jalkapalloliiton suunnittelemat kurinpitotoimenpiteet 12 perustajaseuraa vastaan tulee kumota.

Tapaus siirtyy seuraavaksi Luxemburgiin Euroopan tuomioistuimen käsittelyyn.

12 Euroopan suurseuraa vahvisti itsensä huhtikuun 18. päivä Euroopan Superliigan perustajajäseniksi. Turnaus kaatui 72 tuntia perustamisen jälkeen yhdeksän joukkueen vetäydyttyä hankkeesta kannattajien protestien, UEFA:n ja FIFA:n vastustusten ja Britannian hallinnolta sekä kuninkaallisperheeltä saadun paineen vuoksi.

Nämä yhdeksän seuraa Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Atlético Madrid, Internazionale ja AC Milan saivat jokainen UEFA:lta seitsemän miljoonan punnan sakot ja viiden prosentin pudotuksen palkintorahoistaan.

Espanjan tuomioistuin päätti, että nämä rangaistukset ja kurinpitotoimenpiteet hankkeessa edelleen mukana olevia Barcelonaa, Juventusta ja Real Madridia vastaa tulee kumota.

– FC Barcelona, Juventus ja Real Madrid ovat tyytyväisiä oikeuden päätöksestä kumota UEFA:n kurinpitotoimenpiteet jokaista Euroopan Superliigan perustajaseuraa vastaan, seurat ilmoittivat yhteistiedotteessa.

– Oikeus tukee Euroopan Superliigan tukijoiden valitusta UEFA:n pyyntöön ja varoittaa UEFA:aa päätöksen noudattamatta jättämisen voivan johtaa sakkoihin ja rikokseen.

– On meidän velvollisuus kertoa, että UEFA on haalinut itselleen yksinoikeuden hallinnoida Euroopan jalkapallokilpailuja. Tämä monopolinen asema vahingoittaa jalkapalloa.

Lähde: Sky Sports