© Kuva: Getty Images

Belgia – Italia: Huippujoukkueet vastakkain puolivälierissä

EM-kisat
Belgia – Italia
Perjantai 02.07. klo 22:00

Huippujoukkueet Belgia ja Italia osuvat kaaviossa vastakkain jo puolivälieriin. Alkuperäisissä kisaspekulaatioissa molemmat joukkueet arvioitiin vahvoiksi mestarikandidaateiksi, joten kyseessä on todella armoton ottelu jo turnauksen tässä vaiheessa. Oman lisänsä otteluun antaa se, ketä Roberto Martinez marssittaa kentälle – spekulaatiot avainpelaajien pelikunnosta ovat hurjia.

Edellisellä kierroksella belgialaiset pudottivat hallitsevan mestarin Portugalin kisoista. Ottelu oli viihdyttävyytensä lisäksi myös armoton, sillä joukkueen tähtipelaajat Eden Hazard ja Kevin De Bruyne joutuivat jättämään leikin kesken loukkaantumisten vuoksi. On esitetty arvioita, että tähdet olisivat käytettävissä – mutta taktinen poisjäänti valmistavista joukkueharjoituksista olisi kyllä kova temppu. Varsinkin monipuolisen De Bruynen poissaolo tekisi Belgian pelaamiseen ison loven.

Italian esitys Itävaltaa vastaan jätti ilmaan kysymysmerkkejä, sillä joukkue meni jatkoon vakuuttamatta ollenkaan. Kokonaisuudessaan Azzurri on kuitenkin pelannut vahvat kisat, ja joukkue näyttää parhaimmillaan todella hyvältä. Loukkaantuneista pelaajista Giorgio Chiellini on jälleen käytettävissä, ja Roberto Mancinilla on pikemminkin runsaudenpulaa avaukseen. Hyvin puolustava Italia ei tarjoa vapaataipaleita maalintekoon.

Lyö vetoa ottelusta:

Italia lähtee otteluun suosikkina, mutta Belgian pelaajatilanne vaikeuttaa ottelun arvioimista. Maaliodottama on alhaalla ja tasurin todennäköisyys hieman koholla. Vetosuositus tulee sen puolesta, että ottelussa nähdään jatkoaika: Tasapeli kertoimella 3,15.