Ennakkopaketti EM-kisojen välierään Englanti-Tanska: Lähtökohdat, kommentit, arvioidut avaukset ja mistä näet pelin

© Kuva: Getty Images

Englanti ja Tanska kamppailevat keskiviikkona miesten EM-kisojen toisesta finaalipaikasta.

Tiistaina tiensä loppuotteluun selvitti Italia. Kummankin välierän sekä finaalin näyttämönä toimii Wembleyn stadion Lontoossa, joten Englannilla on mahdollisuus taistella arvokisavoitosta kotiyleisönsä edessä.

Englanti sai lohkovaiheen aikana sekä kehuja että kritiikkiä. Omissa ei soinut kertaakaan, mutta Englanti onnistui itse maalinteossa vain kahdesti – kummallakin kerralla maalin teki Raheem Sterling.

Raheem Sterling viimeisteli Englannin molemmat osumat lohkovaiheessa. Kuva: Getty Images.

Gareth Southgaten valmentama miehistö ei ole vielä illan otteluun lähdettäessäkään päästänyt yhtään maalia koko turnauksessa, mutta se on itse päässyt kunnolla maalien makuun lupaavasti. Ensin Englanti kaatoi Saksan neljännesvälierässä 2-0 ja sitten Ukrainan puolivälierässä 4-0. Varsinkin maajoukkuekapteeni Harry Kanen maalihanojen aukeamista on pidetty lupaavana merkkinä; Tottenhamin tähtihyökkääjä osui Saksaa ja Ukrainaa vastaan yhteensä kolme kertaa.

Tanska on edennyt neljän parhaan joukkoon huomattavasti kivisempää reittiä. Avausottelussa sattunut Christian Eriksenin sydänpysähdys ei unohdu jalkapalloväeltä koskaan. Tanska hävisi kyseisen pelin Suomelle 0-1 ja seuraavan Belgialle 1-2, mutta kummassakin ottelussa oli viitteitä siihen, mihin Kasper Hjulmandin luotsaama joukkue kykenee.

Viimeisessä lohko-ottelussaan Tanska antoi Venäjälle kyytiä maalein 4-1, ja neljännesvälierässä Wales kaatui lukemin 4-0. Tshekki laittoi Tanskan hieman kovemmalle koetukselle puolivälierässä, mutta Hjulmandin pojat selvisivät 2-1-voittajina jatkoon.

Valmentajien kommentit

Gareth Southgate:

– Meillä on mahtava mahdollisuus. Tämä on mahdollisuus tehdä historiaa, koska emme ole koskaan olleet EM-kisojen finaalissa. En koe, että joukkueella on kovin paljon paineita. Tämä on enempi uusi haaste, johon heillä on mahdollisuus tarttua, ja tällä hetkellä pelaajat ovat tarttuneet haasteisiin ihailtavasti.

– Pelasimme kaksi ottelua Tanskaa vastaan syksyllä. Tiesin jo etukäteen, kuinka hyvä joukkue se on, ja he ovat näyttäneet sen jälleen tässä turnauksessa. Siitä tulee mahtava peli.

Tanska haluaa hiljentää epäilijät Wembleyllä. Kuva: Getty Images.

Kasper Hjulmand:

– Siitä tulee käytännössä vierasottelu, mutta siinäkin on oma mausteensa, joten odotamme sitä innolla. Olemme iloisia, että stadionille tulee ihmisiä, ja fanit ovat taas takaisin stadionilla. Toki rakastaisimme sitä, että puolet stadionista olisi Tanskan väreissä. Meitä motivoi se, että pääsemme hiljentämään epäilijämme, mutta tiedämme, että siitä tulee vaikeaa.

 

Arvioidut avaukset

Englanti: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Phillips, Rice; Saka, Mount, Sterling; Kane

Tanska: Schmeichel; Christensen, Kjær, Vestergaard; Stryger, Højbjerg, Delaney, Mæhle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard

Mistä näet ottelun

Yle näyttää ottelun tuttuun tapaan Yle TV2:lla ja suoratoistopalvelussaan Yle Areenassa. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 22.00 ja Ylen lähetys alkaa klo 21.00.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.