Italia selätti perjantaina Belgian ”kultaisen sukupolven” miehistön 2-1 ja lunasti paikkansa EM-kisojen välierissä (lue lisää). Minkäänlainen yllätys tulos ei sinänsä ollut, sillä niin pitkään Italia on ollut lyömätön. Tappiottomia otteluita on nyt jonossa jo 32.

Italia teki samalla EM-kisahistoriaa, sillä sen voittoputki EM-kisatasolla on nyt ennätyksellisen pitkä, 15 ottelua, kun mukaan lasketaan myös EM-karsintaottelut. Italia pelasi Suomen kanssa samassa EM-karsintalohkossa, ja voitti kaikki kymmenen otteluaan. Lopputurnauksessa se on nyt voittanut kaikki viisi peliään.

Kiinnostavan tilanteesta tekee, että myös illan vastustaja Belgialla oli mahdollisuus samaan ennätykseen, sillä sekin selvitti sekä EM-karsinnat ja EM-kisojen alkulohkonsa puhtaalla pelillä. EM-karsintoja ei näiden kahden lisäksi mikään muu maa tahrattomalla saldolla selvittänyt, ja EM-kisojen alkulohkoissakin vain neljännesvälierissä pudonnut Hollanti, joten kyseessä oli perjantaina todellinen titaanien taisto: Goljat vastaan Goljat.

William Hill

@WilliamHill
Longest winning runs in European Championship history (including qualifying):

15- Italy (2020)
14- Belgium (2020)
14- Germany (2012)
12- France (2004)

Another record for Roberto Mancini’s side. 🤌

OptaJoe

@OptaJoe
15 - Including the qualifying rounds, Italy have won each of their last 15 European Championship matches - a new competition record. Belgium themselves had won 14 consecutive matches before today's defeat. Goliath. #EURO2020

Italian voittoputki kaikissa maaotteluissa on nyt 13 ottelun mittainen. Mikäli se voittaa EM-kisoissa myös välierän ja loppuottelun, nousee se jakamaan Espanjan maailmanennätysvoittoputkea, 15 voittoa peräkkäin. Seuraavaksi Italia siis kohtaa juuri Espanjan.

Squawka

@Squawka
WWWWWWWWWWWWW

Roberto Mancini's Azzurri are two wins away from winning the European Championship and equalling Spain's record winning streak at international level.

Up next? Spain.