Italia selätti perjantaina Belgian ”kultaisen sukupolven” miehistön 2-1 ja lunasti paikkansa EM-kisojen välierissä (lue lisää). Minkäänlainen yllätys tulos ei sinänsä ollut, sillä niin pitkään Italia on ollut lyömätön. Tappiottomia otteluita on nyt jonossa jo 32.

Italia teki samalla EM-kisahistoriaa, sillä sen voittoputki EM-kisatasolla on nyt ennätyksellisen pitkä, 15 ottelua, kun mukaan lasketaan myös EM-karsintaottelut. Italia pelasi Suomen kanssa samassa EM-karsintalohkossa, ja voitti kaikki kymmenen otteluaan. Lopputurnauksessa se on nyt voittanut kaikki viisi peliään.

Kiinnostavan tilanteesta tekee, että myös illan vastustaja Belgialla oli mahdollisuus samaan ennätykseen, sillä sekin selvitti sekä EM-karsinnat ja EM-kisojen alkulohkonsa puhtaalla pelillä. EM-karsintoja ei näiden kahden lisäksi mikään muu maa tahrattomalla saldolla selvittänyt, ja EM-kisojen alkulohkoissakin vain neljännesvälierissä pudonnut Hollanti, joten kyseessä oli perjantaina todellinen titaanien taisto: Goljat vastaan Goljat.

Italian voittoputki kaikissa maaotteluissa on nyt 13 ottelun mittainen. Mikäli se voittaa EM-kisoissa myös välierän ja loppuottelun, nousee se jakamaan Espanjan maailmanennätysvoittoputkea, 15 voittoa peräkkäin. Seuraavaksi Italia siis kohtaa juuri Espanjan.