Ottelua Belgia-Italia pidettiin yleisesti jonkinlaisena EM-kisojen moraalisena finaalina. Belgia tuli EM-kisoihin FIFA-rankingin ykkösenä ja edellisten MM-kisojen pronssimitalistina, kun taas Italia oli hävinnyt viimeksi vuonna 2018. Ennen puolivälierää Italialla oli allaan jo 31 peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Odotukset puolivälieräkohtaamisen olivat korkealla, ja niihin myös vastattiin. Münchenin pelialusta vilisi supertähtiä ja jo ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vauhdikasta peliä ja paljon upeita tilanteita.

Italia tuuletti maalia ensimmäisen kerran jo 13. minuutilla. Leonardo Bonucci jatkoi sivuvaparin maalin edustalta verkkoon ja tuuletti osumaansa intohimoisesti. Riemu kuitenkin loppui lyhyeen, kun maali hylättiin täpäränä paitsiona VAR-tarkistuksen jälkeen.

Belgialle hylätty maali toimi kuin herätyskellona. Sekä Kevin De Bruyne että Romelu Lukaku nousivat hyviin maalipaikkoihin ja hakivat tarkoilla laukauksilla takakulmaa, mutta Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma veti aina pidemmän korren. Donnarumman urotekoja tarvittiin ensimmäistä kertaa turnauksessa vähän enemmän, sillä aiemmissa neljässä ottelussaan hän oli torjunut yhteensä vain neljä kertaa.

Ensimmäinen hyväksytty maali nähtiin 31. minuutilla. Nicolo Barella pääsi tekopaikkaan, ei erehtynyt, ja siirsi Italian 1-0-johtoon.

Lisää tuli 44. minuutilla, tällä kertaa Lorenzo Insignen hienon yksilösuorituksen seurauksena. Insigne hassutteli Belgian puolustajia ja laukoi hienon kierteisen laukauken takanurkkaan.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
When in Rome.

Italy fans go wild 🤪

#EURO2020

Italia näytti jo karkaavan, kunnes Giovanni Di Lorenzo työnsi rangaistusalueen reunamilla Jeremu Dokun nurin. Kontakti ei ollut erityisen raju, mutta Belgialle tuomittiin rangaistuspotku, jonka Lukaku ampui armotta maaliin. Tauolle mentiin Italian 2-1-johdossa.

Squawka

@Squawka
#BEL shots: 6
#ITA shots: 9

Nice. #EURO2020

Tunnin pelin kohdalla De Bruyne lähetti Lukakulle loistavan syötön takatolpalle, mutta Interin kärkimies ei ollut aivan tasapainossa enää. Ensimmäinen kosketus ei ollut optimaalinen, joten Leonardo Spinazzola sai lonkkansa väliin. Italian puolustus juhli villisti.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Belgia vyörytti taas. Nyt Nacer Chadli keskitti, mutta Lukaku ei aivan ylettynyt nousemaan pallon päälle. Chadlin iltapuhde kesti valitettavasti alle viisi minuuttia, sillä hän loukkasi jalkaansa pian kentälle päästyään. Chadili vaihdettiin kentälle 70. minuutilla ja kentältä pois 74. minuutilla.

Squawka

@Squawka
Nacer Chadli registered three touches before being replaced.

A nightmare cameo. 😔

Squawka Live

@Squawka_Live
70': Nacer Chadli comes on
74': Nacer Chadli comes off

The substitute is forced off through injury almost immediately. #EURO2020

squawka.com/en/euro-2020-t…

Epäonnea oli seuraavaksi Italialla. Loistavaa EM-turnausta pelannut Leonardo Spinazzola loukkasi luultavasti takareittään kovassa spurtissa ja pyysi välittömästi vaihtoa. Vamman vakavuus valkeni Spinazzolalle hiljattain, sillä hän peitti pian kasvonsa ilmeisen järkyttyneenä siitä, että kisat saattoivat olla laitapuolustajan osalta ohi. 28-vuotias Spinazzola kannettiin kentältä pois paareilla.

Ottelun loppu meni erittäin rikkonaiseksi. Italian puolustussumppu kesti, ja tuomarin pilli soi usein. Belgia sinnitteli, mutta kovin lujille Azzurria ei lopussa enää laitettu. Italia voitti ottelun 2-1, venytti tappiotonta putkeaan ja eteni tiistaina pelattavaan välierään Espanjaa vastaan. Tappiottomien otteluiden putki on nyt jo 32 ottelun mittainen.