HELSINKI. Helsingin Jalkapalloklubi otti tiukan otteen jatkopaikasta Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, kun se voitti Montenegron hallitsevan mestarin Budućnost Podgorican 3–1-lukemin Töölössä.

Ottelun keskeisimpiin hahmoihin lukeutui HJK:n laitapuolustaja Janne Saksela, joka oli avausjaksolla mukana niin hyvässä kuin pahassa. Saksela teki joukkueensa kolmannen maalin ottelun 12. peliminuutilla ja aiheutti Budućnostin kavennusmaaliin johtaneen rangaistuspotkun.

Ottelun 35. minuutilla vihelletty pilkku nostatti kuitenkin useiden kannattajien kulmakarvoja. Sakselan ote maahan kaatuneesta Budućnost-kapteenista Petar Grbicista ei katsomosta näyttänyt rangaistuspotkun arvoiselta, eikä 28-vuotias itsekään tuomiota ymmärtänyt.

– En ole nähnyt tilannetta videolta, mutta aika heppoiselta se tuntui. Vastapuolelta tuli keskitys ja ihan tavallista painia meillä siinä oli meneillään. Kaveri otti siitä kuitenkin kaiken irti. Hyvin hän sen sitten ilmeisesti haki, harmitteli Saksela SuomiFutikselle ottelun jälkeen.

[readmore from=HJK]

Kahden maalin voitto oli kaikkiaan hyvä tulos, johon moni olisi ollut tyytyväinen ennen ottelun alkua. Toisella puoliajalla hukatut maalipaikat huomioiden jätti se kuitenkin karvaan maun HJK-pelaajien suuhun. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina Montenegrossa.

– Todella kaksijakoinen fiilis. Nämä ovat ihan hyvät asetelmat ensi viikolle, mutta olisivat ne voineet olla paremmatkin. Oltaisiin voitu tehdä pari maalia enemmänkin, ja se pilkku oli kyllä heppoinen.

– Mutta mitä tästä ottelusta opin oli se, että olemme parempi joukkue. Mikäs siinä. Pidämme ensi viikolla oman maalimme puhtaana, teemme pari maalia ja menemme tästä jatkoon.

Sakselan uudestisyntyminen

Sakselan kausi on ollut kokonaisuudessaan erinomainen.

Useista vakavista vammoista kerta toisensa jälkeen toipunut laitapuolustaja on lukinnut paikkansa Toni Koskelan avauskokoonpanosta ja auttanut Suomen hallitsevan mestarin yhdeksään peräkkäiseen voittoon Veikkausliigassa.

Saksela myöntää, että jopa lopettaminen kävi mielessä, ennen kuin tilaisuus palata Helsinkiin aukesi.

[readmore from=Saksela-Janne]

– Sopimus oli juuri loppunut samalla kun tuli se iso nilkkavamma. Olin kypsä kaikkiin aiempiin vammoihin ja lopettaminenkin kävi mielessä. Mutta sitten kun kuntoutus lähti etenemään ja tällainen sauma aukesi, niin motivaatio löytyi uudelleen, avasi Saksela.

– Olen kyllä nauttinut ajastani täällä. Todella hieno fiilis pelata omassa kotikaupungissa, ottaen huomioon miten syvällä oli tuossa talvella ja aiemmin uralla. Sanotaan näin, että en ole nauttinut jalkapallosta moneen vuoteen yhtä paljon kuin nyt. Toivotaan, että se jatkuu, tiivisti Saksela.