”Johtaja, voittaja ja maajoukkueen symboli” – Brasilian olympiajoukkueen veteraanitähden unelmana vielä yhdet MM-kisat

© Kuva: Getty Images

Dani Alves johtaa Brasilian kapteenina suurella intohimolla kesän Tokion olympialaisissa. 38-vuotias laitapuolustaja on voittanut seuratasolla kaiken Barcelonan ja PSG:n riveissä.

Sao Pauloa nykyisin kotimaassaan edustava Alves on pelannut urallaan yhteensä 118 maaottelua. Laitapuolustajan tavoitteena on pelata vielä ensi vuoden Qatarin MM-kisoissa.

Alves tulee olemaan tuolloin lähes 40-vuotias.

– MM-kisat on suurin tavoitteeni. Oli mukava saada kutsu olympialaisiin, mutta olen PSG:stä lähdettyäni luvannut tekeväni kaikkeni päästäkseni MM-kisoihin, Alves julisti FIFA:n sivuilla.

– Elämässä täytyy olla tavoitteita joita jahdata. Joko saavutat ne tai sitten et. Jos en mahdu mukaan MM-ryhmään, se ei tule olemaan yrityksestä kiinni. Jos minä en ansaitse sitä paikkaa, joku toinen ansaitsee.

Brasilian olympiajoukkueen päävalmentaja Andre Jardine rakentaa paljon Alvesin varaan. Jardine on innostunut, että veteraani saapui yli-ikäisenä turnaukseen.

– Hän on johtaja, voittaja ja maajoukkueen symboli. Jokainen Brasilian pelaaja kunnioittaa häntä. Hän on suuri esikuva tälle sukupolvelle.

Brasilia on puolustava olympiavoittaja Rio de Janeirosta. Joukkue kohtaa avauspelissään tänään vuoden 2016 finaalivastustajansa Saksan.