Hany Mukhtar, 26, kirjautti MLS-historiaa 16 minuutissa.

Saksalainen keskikenttäpelaaja teki Nashville SC:lle kolme maalia Chicago Firea vastaan lauantaina Nissan Stadiumilla. Mukhtarin hattutemppu oli hänen edustamalleen organisaatiolle ensimmäinen laatuaan. Nashville SC perustettiin lähemmäs neljä vuotta sitten.

Koskaan aiemmin ei MLS:n historiassa ole saatu hatullista valmiiksi, kun aloituspotkusta on kulunut vain 16 minuuttia.

Mukhtar skorasi täysosumansa viidessä minuutissa ja 31 sekunnissa. Ennätys jäi ainoastaan puolen minuutin päähän.

Saksalaisen ensimmäinen maali syntyi kymmenennellä minuutilla. Keskushyökkääjä C.J. Sapong katkaisi Johan Kappelhofin syötön ja jatkoi pallon Mukhtarille, joka sijoitti oikealla jalallaan pelivälineen vasempaan alakulmaan.

[readmore from=MLS]

Kolme minuuttia myöhemmin Mukhtar tuplasi saldonsa. Vasen laitapelaaja Dan Lovitz rynnisti kentän vasenta laitaa ja siirsi pallon toiseen aaltoon Mukhtarille. Nashvilleläiskeskikenttä harhautti Mauricio Pinedan muutamalla step overilla ja laittoi lukemiksi 2–0. Tepsivää ja efektiivistä.

Hattutempun täydentänyt häkki tuli suorasta vapaapotkusta. Kappelhof rikkoi Sapongia ja sai virheestään punaisen kortin. Mukhtar asettui pallon taakse 18 metriin, otti vauhtia ja lähetti kuulan vasempaan yläkulmaan. 3–0-osuma valmistui yläriman kautta, ja Mukhtar sai jälleen laittaa kätensä näkymättömään lippaan.

Ennen lauantaita Mukhtarilla oli tilillään neljä maalia. Kolme lisäosumaa nostivat hänet liigan maalipörssin kärkiviisikkoon. Nashville SC nitisti Chicago Firen lopulta maalein 5–1.

Aikaansaapa Mukhtar on Nashville SC:n ensimmäinen pelaaja, jonka palkka ylittää määrätyn rajan luvallisesti. Hän pelasi Huuhkajien Teemu Pukin, 31, kanssa Brøndbyssä kausina 2016–17 ja 2017–18.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

ESPN FC

@ESPNFC
Hany Mukhtar's 16 minute hat-trick for @NashvilleSC is the fastest scored, from kickoff, in MLS history 🔥

Muokattu 18.7. klo 15.50: Korvattu leipätekstissä sana sakemanni sanalla saksalainen, koska osa suomalaisista voi kokea saneen epäkohteliaana.