KTP ja IFK Mariehamn ottivat toisistaan mittaa maanantaina Veikkausliigassa.

Sarjan peräpäähän jämähtäneet joukkueet hamusivat kumpikin pitkästä aikaa voittoa, sillä edellisen kerran sekä KTP että IFK Mariehamn olivat päässeet lihottamaan pistetiliään täydellä kolmella pisteellä toukokuussa.

IFK Mariehamn ei ollut onnistunut maalinteossa iäisyyksiin, mutta Kotkassa se osui kolme kertaa ja nappasi täyden pistepotin 3-1-vierasvoitolla.

Saarelaisten pitkän, yli kaksi kuukautta kestäneen maalittoman putken katkaisi hollantilaispuolustaja Robin Buwalda, joka puski ottelun avausmaalin. IFK Mariehamnin maaliton putki kesti huimat 814 minuuttia. Kyseenalainen ennätys jäi vain kuuden minuutin päähän.

KTP nousi toisella puoliajalla tasoihin Thomas Agyirin fantastisella vapaapotkumaalilla.

– Ai ai ai, mikä kanuuna! Mahtava laukaus etuylänurkkaan ja KTP tasoittaa. Thomas Agyiri tekee vain kauniita maaleja, hehkutti Ruudun selostaja Agyirin rennon näköistä sivallusta vapaapotkusta.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Tilanne Kotkassa tasan. Thomas Agyiri tyylittelee vapaapotkusta!

#KTPIFKM

Agyirin maali oli lopulta kuitenkin laihalohtu isännille, sillä Vahid Hambo ja Kennedy Igboananike osuivat viimeisen puolituntisen aikana ja sinetöivät IFK Mariehamnille ensimmäisen voiton sitten toukokuun 7. päivän.

Illan toisessa Veikkausliigan ottelussa FC Lahti voitti HIFK:n Bolt Arenalla 1-0-lukemin. Ottelun voittomaalin viimeisteli Jasin Assehnoun, joka pelasi toistaiseksi viimeisen ottelunsa Lahden riveissä.