Israelilainen taikuri ja esiintyjä Uri Geller on ottanut vastuun Englannin puolivälieräpaikasta. Hänen mukaansa Saksa kaatui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella hänen temppujensa ansiosta, kertoo Jewish Telegraph.

Geller oli luvannut aiemmin tällä viikolla, että Englanti voittaisi hegemoniaottelun hänen vapauttamien voimien avulla. Ja kun näin lopulta kävikin, ei jossiteltavaa tietenkään jäänyt.

Daily Starin mukaan Geller oli kertonut faneilleen, että heidän tarvitsi vain katsoa hänen kuvaansa ja syvälle hänen silmiinsä. Samalla heidän tuli visuaalistaa mielessään Englannin pelaajat tekemässä maaleja ja voittamassa.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!

Englannin johtaessa ottelua 1–0, Thomas Müller, 31, sai läpiajon viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Kovaksi onneksi saksalainen laukaisi pallon ohi maalin. Müllerille hetki oli synkkä, mutta Geller kerää kiitokset siitäkin.

– En epäile hetkeäkään, ettenkö olisi vastuussa Müllerin hudista, Geller vakuutti Jewish Telegraphille.

Vaikka Geller oli ottelun aikaan Israelissa kaukana Wembleyltä, mystikko katsoi ottelua puhelimeltaan ja aloitti heti taianomaiset rituaalinsa, kun hän huomasi Müllerin karkaavaan avopaikkaan.

Geller on usein väittänyt saavuttavansa absurdeja asioita paranormaaleilla kyvyillään.

Maaliskuussa 2021 kulttitaikuri lupasi käyttää ”mielen voimaansa” saadakseen konttilaiva Ever Givenin pois Suezin kanavasta, johon se surullisenkuuluisasti jäi jumiin. Tuolloin Geller neuvoi seuraajiaan keskittymään laivan siirtämiseen joka päivä juuri kello 11.11. Kun alus lopulta pääsi jatkamaan matkaansa, Geller kehui, että tämä oli taas hänen ansiotaan.

Kaksi vuotta aiemmin Geller oli ottanut krediitin Iso-Britannian pääministeri Boris Johnsonin vaalivoitosta.

Ja vuoden 1996 EM-kilpailuissa Geller oli väittänyt liikuttaneensa pallon sijaintia juuri ennen Skotlannin Gary McAllisterin rangaistuspotkua Englantia vastaan. McAllister epäonnistui pilkussa. Englanti voitti 2–0.

Englantilaiset tarvitsevat talismaaninsa apua seuraavan kerran huomenna lauantaina, kun Kolme leijonaa kohtaa Ukrainan.