HELSINKI. Malmön alakerrassa täydet minuutit HJK:ta vastaan tahkonnut Niklas Moisander taisi olla ottelun jälkeen ainoa suomalainen hyvällä tuulella. Malmö raapi huonollakin esityksellä tarvittavan 2-2-tasapelin Töölöstä ja eteni Mestarien liigan karsinnoissa kolmannelle kierrokselle yhteismaalein 4-3.

Moisander pelasi toista kertaa avauskokoonpanossa uuden seuransa Malmön riveissä. Ensimmäinen avauksen paikka tuli viime lauantaina Allsvenskanissa Mjällbytä vastaan.

Malmön alakerrassa vasempana laitatopparina urakoinut Moisander sanoi olevansa kohtalaisen hyvässä pelikunnossa, vaikka viimeiset minuutit ennen Malmö-siirtoa tulivat toukokuussa Werder Bremenin riveissä Bundesliigassa.

– Aika hyvä (pelikunto). Totta kai muutaman pelin tarvitsee vielä, että pääsee kunnolla rytmiin. Pidin itesni onneksi kunnossa kesällä, kun ei ollut vielä tietoa jatkosta. Se oli minulle tärkeää, koska tiesin, että kun mahdollisuus tulee, niin siirto voi tulla nopeastikin. Parannettavaa toki on joukkueella ja itsellänikin, mutta olen päässyt hyvin joukkueeseen mukaan, mikä on tärkeintä, Moisander kertoi ottelun jälkeen SuomiFutis-sivustolle.

Malmön tanskalaispäävalmentaja Jon Dahl Tomasson kehui vuolaasti Moisanderin, 35, merkitystä joukkueelleen. Ennen kaikkea Tomasson ylisti kokeneen pelimiehen vaikutusta pukukopissa.

– Se ei ole ihan helppoa, kun Ruotsissa siirtoikkuna aukeaa heinäkuun puolessa välissä, joten pelituntuman kanssa voi olla vähän hakemista. Hän on johtaja, todella kokenut ja tullut hyvin joukkueeseen. Hänen merkityksensä korostuu pukukopissa, ja totta kai hän on myös erinomainen pelaaja, Tomasson kehui suomalaista.

Werder Bremenissä kapteeninnauhaa kantanut Moisander päätyi lopulta Malmöhön, joka osoitti olevansa erityisen kiinnostunut hänestä. Huuhkajien entinen kapteeni paljasti kuitenkin, että pöydällä oli yksi toinenkin mielenkiintoinen tarjous, mutta sen aika ei ollut vielä.

– Voin sen sanoa, että kävin jo nyt keskusteluja TPS:n kanssa, ennen kuin siirryin Malmöhön. Minulla on valtava kunnioitus Tepsiä kohtaan ja kiitollisuus siitä, että he kasvattivat minut.

– Ehdottomasti ovi on aina auki sinne päin tulevaisuudessa. Nyt tällä hetkellä tämä oli parempi ratkaisu. Olen iloinen, että Kappe (Kasper Hämäläinen) meni Tepsiin. Suomi pysyy aina minun sydämessäni ja ovet pysyvät auki, mutta seuraavat puolitoista vuotta mennään täällä, Moisander kertoi avoimesti.

Töölössä kentällä nähtiin useampi TPS-lähtöinen pelaaja tiistaina. TPS-kasvatti Riku Riski onnistu HJK:lta maalinteossa heti kentälle tultuaan. Riski ehti vaihtaa sanasen Moisanderin kanssa pelin jälkeen.

– Nikke on loistava pelaaja, oli hienoa nähdä pitkästä aikaa ja pelata Nikkeä vastaan. Toivottelin lähinnä onnea, ensinnäkin uudesta seurasta ja sitten noihin jatkopeleihin. Hieno pelaaja, oli mukava nähdä, Riski kertoi.

Malmöhön Moisanderin tie vei lopulta hyvin luonnollisesti. Europelien pelaamisella oli myös iso merkitys. HJK-voiton myötä Malmö varmisti paikkansa vähintään Konferenssiliigan lohkovaiheessa, mutta se jatkaa yhä Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle.

– Oli selvää, etteivät pelit jatku Bremenissä. Odotin muutaman viikon ja sitten Malmö tuli tosi nopeasti, ja he tosissaan halusivat minut. Minusta se oli heti hyvä vaihtoehto minulle, kun minulla on ruotsalainen vaimokin. Se sopi hyvin meidän elämäntilanteeseen, Moisander avasi päätöstään siirtyä Skåneen.

Seuraavaksi Malmö kohtaa Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella Skotlannin mestarin, Rangersin. Rangersin keskikentältä puuttuu Malmö-otteluparissa Huuhkajien tähtipelaaja Glen Kamara, joka on pelikiellossa. Moisander totesi suoraan, ettei HJK:ta vastaan nähty esitys riitä.

– Tosi kova vastus. Jos me näin pelataan kuin tänään, niin tosi vaikeaa tulee. Pitää parantaa ehdottomasti, suomalaispuolustaja sanoi.