Maltti on valttia, mutta Espanjan antisankari Álvaro Moratalla ei ollut sitä – hätäinen suoritus koitui jälleen yhden suurmaan kohtaloksi

© Kuva: Getty Images

Italia eteni tiistai-iltana EM-finaaliin kaadettuaan Espanjan värikkäiden vaiheiden jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

Rangaistuspotkukilpailu alkoi Espanjan kannalta mainiosti, kun Unai Simón venyi Manuel Locatellin laukauksen tielle. Tasoittavalla vuorolla laukoneen Dani Olmon yritys painui kuitenkin taivaantuuliin ja Espanja ei onnistunut lunastamaan itselleen etua ensimmäisessä laukaisuparissa.

Ratkaiseva epäonnistuminen nähtiin neljännessä parissa. Espanjan Álvaro Morata vapisi kuin haavanlehti käveltyään keskipisteeltä omaan yritykseensä. Laukaus oli heppoinen ja Italian Gianluigi Donnarumma nappasi pallon helposti hyppysiinsä. Heti perään rankkarispesialisti Jorginho onnistui omassa yrityksessään ja sinetöi maalillaan Italialle voiton.

Espanjan antisankari Moratan yritys oli paitsi heppoinen, myös hätäinen. Espanjalaishyökkääjä laukoi rankkarinsa heti luvan saatuaan. Saman virheen teki aiemmin näissä kisoissa Kylian Mbappé, jonka epäonnistuminen pudotti Ranskan jatkosta jo neljännesvälierävaiheessa.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Italialta toisena laukonut Andrea Belotti otti aikansa ennen laukaustaan. Italialaishyökkääjä odotti luvan saatuaan liki kymmenen sekuntia ennen suoritustaan.

Moratan lisäksi epäonnistuneet Locatelli ja Olmo olivat myös hätäisiä omissa suorituksissaan. Kumpikaan kaksikosta ei malttanut odottaa sekuntia pidempään ennen kuin laukoivat surkeat rankkarinsa.

Lähteenä on käytetty osittain Iltalehden artikkelia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.