Argentiina saavutti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pitkästä aikaa Copa Américan mestaruuden. Se voitti Brasilian loppuottelussa maalein 1–0.

Argentiinalaisia kipparoineelle Lionel Messille, 34, pokaali on hänen A-maajoukkueuransa ensimmäinen. Moni toivoikin Argentiinan voittoa hänen vuokseen. Niin teki osa brasilialaisistakin.

Messi briljeerasi ylivoimaisuudellaan läpi turnauksen, mutta finaalissa hänestä ei ollut paljon hyötyä. SofaScore-tilastopalvelussa hänen arvosanansa oli Albicelesten kolmanneksi heikoin. Ainoastaan tunnin kohdalla pois vaihdettu Giovani Lo Celso, 25, ja kymmenen minuuttia pelannut Germán Pezzella, 30, saivat huonommat tulokset.

Hermostuneisuus näkyi Messin käytöksessä. Ottelun lisäajalla hän kyseli jatkuvasti päätuomari Esteban Ostojichilta, paljonko sekunteja oli jäljellä.

[readmore from=Messi-Lionel]

Vain noin kymmenen sekuntia ennen viiden minuutin täyttymistä Messi menetti pallon vaarallisessa paikassa, ja Brasilia lähti käynnistämään vastahyökkäystään.

Huolimatta siitä että Argentiina oli pelannut runsaasti aikaa ekstraminuuteillakin, Ostojich koki nähneensä tässä vaiheessa tarpeeksi. Hän puhalsi pelin poikki ennen aikojaan.

Silloin purkautui paljon tunnetta.

Messi polvistui Maracanãn nurmelle ja ryhtyi itkemään liikutuksesta ja helpotuksesta. Kauan kaivattu maajoukkuepokaali oli hänen, eikä hänen vaisuutensa finaalissa ollut maksanut kovinta mahdollista hintaa. Pian koko hänen joukkueensa juoksi hänen luokseen, halasi häntä ja hautasi hänet ihmiskasan alle.

Voit katsoa hellyttävän tapahtumaketjun alla olevasta upotuksesta.

🇦🇷 Selección Argentina ⭐⭐⭐

@Argentina
Insistir ☑
Persistir ☑
Resistir ☑
Y nunca desistir 💪