Tanskan EM-lopputurnaus päättyi karulla tavalla keskiviikkoiltana, kun se hävisi Englannille välierässä jatkoajan jälkeen 2-1.

Englannin voittomaali syntyi jatkoajalla kyseenalaisesta rangaistuspotkusta. Raheem Sterling kaatui boksin sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Kasper Schmeichel torjui Harry Kanen rangaistuspotkun, mutta Kane pisti paluupallon verkkoon.

Tanskan A-maajoukkueen päävalmentaja Kasper Hjulmand onnitteli Englantia voitosta, mutta myönsi, että tappiosta on hyvin vaikea puhua.

– Haluan onnitella Englantia ja etenkin Gareth Southgatea voitosta. Southgate on tehnyt hienoa työtä joukkueensa kanssa näinä vuosina ja he ovat kehittäneet upeasti nuoria pelaajiaan. Tämä on meille suuri pettymys ja tästä on vaikea puhua. Kenties se on helpompaa muutaman päivän kuluttua. Olimme niin lähellä, Hjulmand päivitteli.

[readmore from=EM2021]

Hjulmandin mielestä Kanen rangaistuspotkuun johtanut tilanne ei suinkaan ollut pilkun arvoinen.

– Se oli tilanne, josta ei olisi pitänyt viheltää rangaistuspotkua. Olen pettynyt, tämä on hyvin vaikeaa. On surullista hävitä tällä tavalla, koska pelaajamme taistelivat valtavasti. En voi sanoin kuvailla sitä, miten paljon kunnioitan tätä joukkuetta kaiken sen jälkeen, mitä olemme käyneet läpi. Kaksi pelaajaamme pelastivat yhden pelaajan (Christian Eriksen) hengen ja olen siitä kiitollinen.

LUE MYÖS: