”Salaliitto ja hyvin ilkeää kiusaamista” – Esbjergin valmentaja puolustautui pelaajien syytöksiltä, ja nauttii seurajohdon tukea

© Kuva: Getty Images

Kerroimme torstaina, kuinka Pyry Soirin tanskalaisen seurajoukkueen Esbjerg fB:n pelaajisto vaati joukkueen valmentajan Peter Hyballan erottamista. Pelaajisto lähetti Esbjergin seurajohdolle avoimen kirjeen, jossa se syytti Hyballaa ammattitaidon ja ihmistuntemuksen puutteesta. Hyballaa pidettiin myös osasyyllisenä joukkueen pelaajien loukkaantumisiin.

45-vuotias saksalaisvalmentaja vastasi perjantaina pelaajiston kritiikkiin uutistoimisto DPA:n haastattelussa. Toukokuussa Esbjergin valmentajaksi palkattu Hyballa piti syytöksiä perusteettomana ja syytti pelaajia mustamaalauksesta.

– Minun mielestäni se on salaliitto. Todella, todella ilkeää kiusaamista, Hyballa kommentoi.

Avoimen kirjeen allekirjoitti 21 Esbjergin pelaajaa. Liian kovien harjoitusmenetelmien lisäksi Hyballan kerrotaan uhkailleen pelaajia päivittäin potkuilla ja tehneen näille seksistisiä tai nöyryyttäviä kommentteja. Saksan valtiollisella TV-kanavalla ZDF:llä EM-kisoja kommentoineen Hyballan mielestä syytösten takana on vain muutama yksittäinen pelaaja, ja harjoituksissa kaikki on kunnossa.

– Kaksi, kolme porukan vetäjää ovat painostaneet muita. Niin on käynyt viime vuosina aiemminkin. Sama joukkue on jo aiemmin järjestänyt kahdelle tai kolmelle valmentajalle potkut, Hyballa totesi.

– Treenasimme tänään aamukymmeneltä mitä parhaimmassa ilmapiirissä, ja koko joukkueen voimin. Jos kaikki ne syytökset olisivat totta, miten ihmeessä olisin ylipäätään yhä joukkueen valmentaja?

Esbjergin seurajohtoon kuuluva Paul Conway kritisoi Hyballan tavoin pelaajien menettelytapaa. Paikallislehti Jydske Vestkystenille puhuneen Conwayn mukaan ”hän ei ollut koskaan nähnyt mitään yhtä epäammattimaista”. Conwayn mielestä pelaajat eivät saisi koskaan päättää, kuka pelaa ja kuka joukkuetta valmentaa.

– Valmentajamme on Peter Hyballa ja meillä on täysi luottamus häneen, Conwayn kerrotaan sanoneen.

Seura suostuu kuitenkin purkamaan pelaajiensa sopimukset, jos joku heistä niin toivoo ja haluaa siirtyä muualle.

Peter Hyballan vaikeuksista pelaajien kanssa ja kyseenalaisista valmennusmetodeista on kirjoitettu tanskalaismediassa heinäkuun aikana enemmänkin. Hyballa on valmentanut uransa aikana kaikkiaan seitsemässä eri maassa: kotimaansa Saksan lisäksi Namibiassa, Itävallassa, Alankomaissa, Slovakiassa, Puolassa ja nyt Tanskassa. Pisin pesti yhdessä seurassa aikuisten tasolla on kestänyt vajaat puolitoista vuotta, ja konfliktit ovat tuttuja aiemmaltakin uralta.

Lähde: Transfermarkt


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004