Tämän verran UEFA maksaisi veikkausliigaseuroille jatkoonpääsystä Konferenssiliigassa

© Kuva: Juha Tamminen

FC Honka, Kuopion Palloseura ja FC Inter pelaavat tänään torstaina toiset osaottelunsa Konferenssiliigan ensimmäisellä karsintakierroksella.

Iltaseitsemältä KuPS käynnistää kierroksen suomalaisten osalta. Se aloittaa pelinsä maalin takaa-ajoasemasta FC Noahia vastaan. Ottelu pelataan Kuopion keskuskentällä, joten armenialaiset eivät ainakaan pääse helpolla. He olivat alakynnessä jo kotonaan viikkoa aiemmin, ja nyt KuPS tarvitsee voiton.

Katso: Puolen kentän spurtti ja syöksypusku! – KuPS:n europeli ratkesi häkellyttävän hienoon omaan maaliin

Honka yrittää hankkia jonkinlaisen anteeksiannon alkukaudelleen Färsaarilta. Kello 20 se lähtee kääntämään 0–0-tasapeliaseman voitoksi NSÍ Runavíkia vastaan vaatimattomassa Toftirin kylässä, jonka olemassaolosta maailma ei tiedä. Urakkaa hankaloittaa se, että Honka ei ole päässyt suorittamaan valmistavia harjoituksiaan.

Kello 21 Inter puolestaan kohtaa Puskás Akadémian kauniilla Pancho Stadionilla Unkarissa. Ensimmäinen osaottelu päättyi Kupittaalla Interin kannalta suotuisasti 1–1. Unkarilaiset ovat isoja ennakkosuosikkeja.

LUE MYÖS: HJK:lle Mestarien liigan murskavoitto oli taloudellinen jymypaukku – monien miljoonien tulot erittäin lähellä

Ensimmäisellä kierroksella putoavat joukkueet tuovat seuroilleen 150 tuhatta euroa. Jatkopaikka nostaisi rahapottia vähintään kahdellasadallatuhannella eurolla. Jokaiselta kierrokselta seuroille annetaan lisäksi 100  tuhatta.

Palkintorahat tulisivat tarpeeseen. Veikkausliigapelaajan keskivuosipalkka oli vuonna 2018 19 800 euroa.