UEFA:n presidentti Aleksander Čeferinin mukaan EM-kisojen järjestäminen useassa maassa on ollut epäoikeudenmukaista, eikä vastaavaa tulla enää näkemään.

EM-kisat huipentuvat huomenna sunnuntaina Lontoon Wembleyllä pelattavaan finaaliin, jossa kohtaavat Englanti ja Italia. Kisojen aikana otteluita on pelattu peräti 11 eri maassa.

Puolivälieriin asti edennyt Sveitsi joutui matkustamaan kisojen aikana yli 15 000 kilometriä. Se pelasi alkulohkon ensimmäisen ja viimeisen ottelun Bakussa, ja kävi näiden välissä pelaamassa Italiaa vastaan Roomassa. Jatkopelinsä Sveitsi pelasi Bukarestissa ja Pietarissa.

Kisojen finaaliin edennyt Englanti on joutunut matkustamaan vain kerran – Roomassa pelattuun puolivälieräotteluun Ukrainaa vastaan. Kaikki viisi muuta ottelua se on saanut pelata kotikentällään Wembleyllä – myös tulevan finaalin.

Čeferin pitää järjestelyä epäoikeudenmukaisena faneille sekä joukkueille.

– En tue sitä [kisojen järjestämistä useassa eri maassa] enää, Čeferin kertoi BBC Sportille.

[readmore from=EM-kisat]

– Ei ole oikein, että joidenkin joukkueiden on matkustettava yli 10 000 km, kun taas toisten on matkustettava vain 1 000 km.

– Se ei ole oikeudenmukaista myöskään faneja kohtaan, joiden täytyi olla Roomassa jonain päivänä ja Bakussa muina päivinä.

Jatkossa kisat tullaan järjestämään tuttuun tapaan yhdessä tai kahdessa maassa.

– Idea oli alun perin mielenkiintoinen, mutta sitä oli vaikea toteuttaa. En usko, että teemme tätä enää uudestaan, Čeferin lisäsi.