Urheiluvaatejätti Puma aiheutti tällä viikolla ärtymystä jalkapallokannattajssa ympäri Euroopan, kun se julkaisi suunnittelemansa kolmannet peliasut useille yhteistyöseuroilleen.

Kaikki paidat noudattavat käytännössä samaa kaavaa: rintapuolella ylimpänä on Puman logo, sitten seuran nimi kahden viivan välissä ja alimpana joukkueen paitasponsorin logo.

Yleisesti ottaen jokaisella maailman pelipaidalla on omat ihailijansa ja vihaajansa, mutta Puman uudet tekeleet ovat saaneet jalkapalloyhteisöltä lähes yksimielisen negatiivisen vastaanoton. Kannattajat eivät ole olleet mielissään siitä, että heidän seuransa pelipaita eroaa toisen seuran peliasusta käytännössä vain värinsä puolesta. Faneja on myös suuresti ärsyttänyt, ettei paidan rintamuksesta löydy seuran logoa, kuten jalkapallopaidoissa yleensä on tapana.

Puma tarkensi jo paidat julkaistessaan, että seurojen logot eivät ole hävinneet mihinkään. Niitä löytyy joka paidasta kymmenittäin, mutta ne on sijoitettu ympäri paitaa värittömin painatuksin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

PUMA Football

@pumafootball
Rewrite the rules. Introducing the 3rd kits of the FAM’ (Yes, the badges are there. All over the kits actually ⬇️)

Turkin suurseura Fenerbahçe käytti uutta kolmospaitaansa torstaina, kun se isännöi Helsingin Jalkapalloklubia Eurooppa-liigan karsintojen playoff-vaiheen avausosassa. Fenerbahçe voitti ottelun 1-0 Muhammed Gümüşkayan maalilla, jota seurasi hauska välikohtaus.

Pienestä pitäen Fenerbahçea edustanut Gümüşkaya olisi halunnut tuulettaa maaliaan suutelemalla Fenerbahçen logoa rinnassaan, mutta sitten hän tajusi, ettei sitä enää löydykään tutusta paikasta. Gümüşkaya tutkaili paitaa hetken huvittuneena, kunnes tyytyi juhlimaan osumaansa muin tavoin.

HJK ja Fenerbahçe ratkaisevat otteluparin voittajan ensi viikon torstaina Helsingissä.

Voit katsoa kuvan huvittuneesta Gümüşkayasta alta. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

B/R Football

@brfootball
Muhammed Gumuskaya tried kissing the Fenerbahce badge after scoring the game winner, but it wasn't there 😅