Meksiko on voittanut Tokion olympialaisten miesten jalkapalloturnauksen pronssimitalit. Vuoden 2012 olympiakultaa voittanut maa ratkaisi pronssiottelun pitkälti jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä.

Avausmaalin teki rangaistuspotkusta Sebastián Córdova, joka pelasi erinomaisen olympiaturnauksen. 24-vuotias Américan keskikenttäpelaaja teki kisoissa neljä maalia ja syötti kolme. 1-0-maalin syntyessä pelattiin 13. peliminuuttia.

➤ Marcó y asistió en cuartos de final.
➤ Marcó y asistió en el duelo por el bronce.
➤ El máximo goleador y asistente del TRI.

📷 @miseleccionmx

BRUTAL.

2-0-maali syntyi 22. minuutilla Córdovan antamasta vapaapotkusta. Johan Vásquez jäi vapaaksi boksissa ja puolustaja puski keskityksen maaliin.

Lopullista ratkaisua enteillyt 3-0-maali näki päivänvalon, kun pelattiin 58. peliminuuttia. Nyt pronssiottelun sankari Córdova lähetti matkaan kulmapotkun, jonka Alexis Vega puski voimalla verkkoon.

Japani haki uutta virtaa pelaajavaihdoista, ja Kaoru Mitoma onnistuikin taitavalla yksilösuorituksella ja hyvällä kudilla etuylänurkkaan kaventamaan tilanteeksi 1-3, kun kellossa oli 78 minuuttia. Maali antoi kotijoukkueelle toivoa ja Japani hakikin sinnikkäästi loppukiriä. Meksikon kokenut 36-vuotias maalivahti Guillermo Ochoa teki kuitenkin tavoitteet tyhjiksi, ottaen ottelussa yhteensä neljä torjuntaa.

Mitalisijoitus on Meksikolle maan olympiahistorian toinen. Japani on ollut miesten olympiajalkapalloilussa mitaleilla kerran, vuonna 1968, kun se saavutti Meksikossa pelatuissa kisoissa pronssia. Nyt Meksiko kävi siis vuoroin vieraissa.