Tänään torstaina, Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa, otti Kuopion Palloseura yhteen FC Astanan kanssa Konferenssiliigassa. Kyseessä oli UEFA:n kolmanneksi korkeimman turnaustason kolmannen kierroksen toinen osaottelu. Ensimmäinen osa oli pelattu viikkoa aiemmin Helsingin Olympiastadionilla. Hienosti pelanneet kuopiolaiset riipivät isolta kirkolta 1–1-tasurin, eli torstaina pelattiin vain ja ainoastaan voitosta. Ja senhän KuPS upeasti nimiinsä otti.

Ensimmäinen puoliaika oli savolaisittain harmillinen. KuPS ei ollut pelinsä puolesta jäljessä mutta tehojen puolesta kylläkin. Taiturimaista Marin Tomasovia eivät vierailijat saaneet millään kuriin; hän pääsi tarjoilemaan kahdesta keskityksestä kaksi osumaa FC Astanalle. Kazakstanilaisten maalivahti Dmytro Nepohodov ja hänen maalinsa oikea tolppa nollasivat KuPS:n lähentelyt.

Toinen nelivitonen sen sijaan alkoi oikeinkin mainiosti. Puoliajalla sisään vaihdettu Lucas Rangel, 26, antoi kuopiolaisille kavennuksen (ja lupauksen siitä, mitä olisi vielä luvassa) 53. minuutilla. Maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta vain noin viidestä metristä.

Sitä kylmää vettä kaadettiin KuPS-pelaajien niskaan viisi minuuttia myöhemmin. Tigran Barsekhyanin kaukolaukaus noin 20 metristä kaarsi aivan maalin oikeaan yläkulmaan. Johannes Kreidl oli kauniin vasurin edessä aseeton. Täten Armenian maajoukkuemies merkkautti toisen osumansa ja Tomasov kolmannen maalisyöttönsä Nur-Sultanin iltapäivässä.

Sitten alkoi oikea Rangel-show.

60 minuuttia oli ehditty pelata, kun KuPS nousi taas maalin päähän. Rangel puski Urho Nissilän antamasta vapaapotkusta pallon ohi Nepohodovin.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin KuPS:n paitsioansa petti, ja Fatos Bećiraj pääsi karkaamaan läpiajoon. Kreidl pelasti oikealla jalallaan ja antoi Rangelille mahdollisuuden jatkaa näytöstään.

Rangel täydensikin hattutemppunsa, taas päällä, kun pelin varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin vartti.

FC Astanan pelaajat ehtivät rauhoittua vain pari minuuttia ennen kuin oli meritoituneen Jānis Ikaunieksin, 26, vuoro vetää tiensä kuopiolaisyleisön sydämiin. Latvian maajoukkuepelaaja laukaisi pallon kazakstanilaispakkien jalkojen kautta maalin perälle.

Tulos oli ainutlaatuinen paitsi KuPS:n myös Veikkausliigan faneille: Muistetaan, kuinka HJK putosi juurikin FC Astanalle Mestarien liigan kolmannella kierroksella elokuussa 2015. Ratkaisu syntyi tuolloin lisäajalla. Nyt haavoja paikkailtiin urakalla.

KuPS kohtaa Konferenssiliigan neljännellä karsintakierroksella bundesliigaseura 1. FC Union Berlinin. Union Berlin lunasti paikkansa Konferenssiliigassa viime kaudella päätöskierroksen lisäajan voittomaalilla RB Leipzigiä vastaan.

LUE MYÖS: