Veikkausliigajoukkue KuPS pelasi kazakstanilaista FC Astanaa vastaan Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella torstaina iltapäivällä. Ottelu pelattiin Astana Arenalla, ja se oli ensimmäisen puoliajan jälkeen 2–0-tilanteessa. Yhteismaalit olivat Astanalle 3–1, koska ensimmäinen osaottelu oli päättynyt Helsingin Olympiastadionilla 1–1-tulokseen. Kahden maalin takaa-ajoasemasta huolimatta KuPS vei lopulta pelin nimiinsä 4–3-lukemin.

Savolaisten iltapäiväpuhde sai torstaina viheliäisen alun, kun FC Astana karkasi johtoon jo kahden minuutin jälkeen. Marin Tomasovin oikealta laidalta lähtenyt keskitys löysi takatolpalta Tigran Barsekhyanin. Barsekhyanilla oli helppo työ laittaa pallo verkkoon, sillä KuPS-puolustajat olivat uinahtaneet ja unohtaneet merkata hänet.

14. minuutilla kuopiolaisten kallonkuvuille oli kihota lisää huolentomuja; FC Astana pääsi yrittämään maalintekoa rangaistusalueen sisältä. Peliväline tällättiin poikkirimaan ja siitä se painui lähes suoraan alaspäin, KuPS:n kannalta maaliviivan paremmalle puolelle.

Palloseuran kasvatti Urho Nissilä, 25, tasoitti tolppalaukaukset 19. minuutilla sijoittamalla tarkan ja yllättävän kutinsa kohti Dmytro Nepohodovin, 33, vartioiman maalin vasenta alakulmaa. Kuten sanottua, maannuoliainen kimposi tolpasta ulos, eli aivan riittävän tarkka se ei ollut.

KuPS:lla oli muitakin oivia maalipaikkoja, mutta puolustus vuoti ajoittain liialti. Kaikesta huolimatta peli vaikutti olevan hyvin suomalaisten hallussa, ja Simo Valakarin miehistöllä oli kaikki eväät tasoittaa ottelu jo ensimmäisellä puolikkaalla.

Noin 40 minuutin kohdalla FC Astana paineli kuitenkin jo 2–0-johtoon. Tomasov nosti pallon — tällä kertaa KuPS:n topparien väliin — ja Abat Aimbetov sai päänsä väliin. KuPS pystyi kuitenkin vielä mitätöimään astanalaisten irtioton toisella puolikkaalla.

Muokattu 13.7. klo 00.43: Päivitetty sisältö ajan tasalle. Myös otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Voi voi! KuPS:n jatkohaaveet näyttävät synkiltä Konferenssiliigassa”.