HELSINKI. Kuopion Palloseura otti torstaina yhteen Kazakstanin suurseura FC Astanan kanssa Helsinin Olympiastadionilla. Euroopan Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu päättyi tasan 1–1.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen avausosa Olympiastadionilla päättyy 1-1. KuPS meni johtoon toisen jakson alkupuolella Udohin osumalla, mutta Astana iski tasoituksen lisäajalla ja ottelu päättyi maalin jälkeen. Torstaina toinen osaottelu. 🟡⚫️ #KuPS #UECLfi

Ottelu alkoi rauhallisissa merkeissä KuPSin hallitessa palloa. Jordan Sebban pujotteli tiensä muutamaan otteeseen läpi Astanan keskikentän, mutta ratkaisevat syötöt rangaistusalueen reunalla eivät löytäneet omia.

Astanan vaarallisin pelaaja avausvartin aikana oli laitahyökkääjä Martin Tomasov. Nopeajalkainen kroaatti vapautettiin aina pallonriiston jälkeen oikeaa laitaa pitkin, josta hän loi yhden hyvän maalipaikan vaarallisella keskityksellä ennen blokattua laukausta rangaistusalueen sisältä.

Ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin 26 minuutin pelin jälkeen, kun Pedro Eugenio vältti KuPS-puolustuksen paitsioansan ja eteni boksiin vasenta kaistaa pitkin. Eugenion laukaus pienestä kulmasta ei kuitenkaan Johannes Kreidliä ohittanut.

KuPSin ensimmäinen laukaus kohti maalia todistettiin viittä minuuttia myöhemmin, mutta Aniekpeno Udohin pusku ei tuottanut maalivahdille vaikeuksia. Puolen tunnin pelin jälkeen Janis Ikaunieksin kierteinen kaukolaukaus kimposi ylärimasta yli. KuPS oli saanut pelin haltuunsa.

Avausjakson lopulla Astanalle aukesi vielä yksi kultainen maalipaikka isäntien karmaisevan puolustusvirheen seurauksena. Henri Toivomäki yritti syöttää pallon alas Nana Boatengille, joka suuntasi kuitenkin pystyyn. Eugenio riensi ensimmäisenä irtopalloon ja juoksi puolesta kentästä läpiajoon. Kreidl pelasti KuPSin kuitenkin karulta takaiskulta.

Vielä hetki ennen puoliaikavihellystä pirteällä pelipäällä ollut Urho Nissilä laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta vähän ohi vasemman tolpan. Tauolle edettiin täten maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla KuPS onnistui lisäämään kaivattua kliinisyyttä hyökkäyspelamiseensa. Avausmaalin syntyyn kaivattiin pientä onnea, mutta se ei Simo Valakarin miehistöä haitannut.

Ottelun avausmaali Helsingin Olympiastadionilla syntyi ottelun 53. minuutilla, kun Udoh pääsi tuikkaamaan pallon lähietäisyydeltä tyhjiin.

Henry Uzochokwu lähetti oikealta laidalta keskityksen kohti maanmiestään, mutta pallo jäi häntä vartioineen puolustajan jalkoihin. Tämä ei kuitenkaan onnistunut purkamaan pelivälinettä tiehensä, vaan siirsi sen keskitystä vastaan tulleen maalivahdin ulottumiin ja suoraan Udohille. Nigerialaiskärki kiitti, kuittasi ja tuuletti osumaansa KuPS-kannattajien edessä. 1–0.

KuPSin ote pelistä ainoastaan vahvistui avausmaalin jälkeen. Uzochukwun terävä vasemman jalan laukaus näytti jo painuvan alakulmaan, mutta kimposi tolpan kautta ulos. Seuraavatkin laukaukset olivat paljon vaarallisempia kuin avausjaksolla, kun Astanan oli lähinnä tyydyttävä epätarkkoihin kaukolaukauksiin.

KuPS puolusti tiiviisti pelin loppuun saakka ja oli hyvin lähellä arvokasta voittoa. Lisäajan kolmannella minuutilla ja ottelun viimeisellä potkulla albanialaistoppari Eneo Bitri tasoitti kuitenkin pelin pitkän painostuksen päätteeksi.

Joukkueet kohtaavat toisen osaottelun merkeissä ensi viikon torstaina jo kello 16.00 Suomen aikaa. Jos KuPS etenee Konferenssiliigan viimeiselle karsintakierrokselle, saa se vastaansa Saksan Bundesliigan huippujoukkue Union Berlinin.