KuPS eteni Konferenssiliigan pudotuspelikierrokselle myöhään torstai-iltapäivänä. Pudotuspelikierros on karsintojen viimeinen vaihe ennen kuin 32 joukkuetta aloittaa taipaleensa lohkosta kohti varsinaisia pudotuspelejä.

KuPS saavutti jatkopaikkansa voittamalla FC Astanan lukemin 4-3 (0-2) vieraissa Kazakstanissa.

Suomalaiset twitteristit ottivat sensaatiomaisesta saavutuksesta kaiken ilon irti. Rauno Vainikainen -nimellä kulkeva henkilö tiivisti suomifutista seuraavan yleisön tunnelmat toteamalla: ”Vi**u mikä peli.” Käyttäjän @FinnishOwls mielestä KuPS:n tämänhetkinen joukkue on ”yksinkertaisesti uskomaton”. Jussi Ruhanen vaatikin kuopiolaisille jo kiintiöpaikkaa Konferenssiliigaan. ”Kiekkomies” ei puolestaan osannut sanoa oikein mitään — hänhän oli muutamaa minuuttia aiemmin päässyt todistamaan ”kaikkien aikojen show’ta”. Sitten oli vielä heitä, jotka olivat varaamassa Helsingin Olympiastadionia koko syksyksi, ja heitä, jotka haluavat nyt ensin ”naattia” tästä voitosta.

Pakko kai se on uskoa, että kuopiolaisiltahan tämä käy. 19. elokuuta KuPS ottaa mittaa bundesliigaseura 1. FC Union Berlinistä karsintojen pudotuspelikierroksen ensimmäisessä osassa. Joel Pohjanpalon entinen seura onnitteli Palloseuraa jatkoonpääsystä pian Astana-ottelun päättymisen jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

1. FC Union Berlin

@fcunion
Onnittelut, @KuPS1923! 👏

#fcunion | #UECL

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
BERLIINIIIIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#KuPS #UECLfi

LUE MYÖS: KuPS:n käsittämätön nousu toi muhkeat palkintorahat – Bundesliiga-seuran kaatamalla luvassa olisi miljoonapotti