Käsistä karanneen Ranskan liigan hulinamatsin jälkipyykinpesu jatkuu – seurapomo syyttää pelaajaa tekaistusta vammasta

© Kuva: Getty Images

Ligue 1:n sunnuntain myöhäisillan ottelu Nice-Marseille karkasi käsistä pahemman kerran. Etelä-Ranskan mittelöä ei voitu pelata loppuun asti, kun Nicen kotifanit rynnivät suurella joukolla kentälle ja ison kokoluokan käsirysy oli valmis (lue uutinen).

Kahakka alkoi, kun katsomosta alkoi pullosade, ja yksi pulloista osui Marseillen Dimitri Payetin selkään. Tuohtunut ja yllättynyt Payet viskasi pullon takaisin katsomoon, eikä nizzalaiskatsojia pidätellyt enää mikään.

Tilanteen rauhoituttua edes hieman kävi nopeasti selväksi, ettei Marseillen joukkue suostunut enää jatkamaan peliä. Niinpä ottelu keskeytettiin Nicen 1-0-johdossa. Myös ottelun tuomari oli tiettävästi keskeytyksen kannalla, sillä pelaajien turvallisuutta ei koettu voivan taata.

Vielä on auki, jääkö keskeytyshetkellä taululla ollut 1-0 voimaan lopputuloksena, pelataanko koko peli uudestaan vai tuomitaanko Marseillelle 3-0-vierasvoitto. Näitä kolmea vaihtoehtoa on määrä käsitellä tänään keskiviikkona.

Nicen puheenjohtaja Jean-Pierre Rivère ei tuominnut oman joukkueensa kannattajia, vaan sysäsi syyn mellakasta Marseillen pelaajien Álvaro Gonzálezin ja Matteo Guendouzin niskoille. Hänen mukaansa he olivat lähestyneet suotta Nicen katsomoa ja provosoineet kannattajia. Joidenkin lähteiden mukaan González nosti kotijoukkueen katsomoa kohti ottelun tuoksinassa myös keskisormensa.

Rytäkän vakavuus tuli paremmin ilmi pelin jälkeen, kun Marseillen pelaajat Matteo Guendouzi ja Luan Peres latasivat sosiaaliseen mediaan kuvat kauloissaan olleista kuristus- ja raapimisjäljistä. Kuvan voi katsoa alta tai tämän linkin takaa.

Nice-pomo Jean-Pierre Rivère on mennyt kuitenkin nyt vielä askeleen pidemmälle, sillä hän on syyttänyt Matteo Guendouzia loukkaantumisensa tekaisemisesta. Toisin sanoen siitä, että Guendouzin kaulassa olleet jäljet olisivat syntyneet Marseillen omassa pukukopissa.

– Lukuun ottamatta joka puolella ollutta valokuvaa, Marseillen pelaajiin ei kohdistunut minkäänlaista väkivaltaa, Rivère totesi L’Équipelle.

– Guendouzilla ei muuten ollut mitään jälkiä kaulassaan vielä hänen kentällä ollessaan. Kuvat todistavat sen.

Marseillen leiristä ei luonnollisesti tätä syytöstä purematta nielty.

– Heillä on naarmuja ja haavoja, ja meillä oli ulkopuolinen lääkäri Marseillessa. Saamme niistä lääkärinlausunnot. Niiden avulla liiga voi tutkia tapahtumat ja käynnistää kurinpitomenettelyn, Marseillen viestintäjohtaja Jacques Cardoze vastasi.

22-vuotias Matteo Guendouzi muistetaan hyvin myös Arsenalista, jossa hän pelasi kaksi kautta vuosina 2018-2020. Viime kauden hän vietti lainalla Hertha Berlinissä.

Lähde: Goal