Kolme pistettä jäivät Veikkausliigassa Seinäjoelle – mestaruussarjalaiset alkavat erottua haastajista

© Kuva: Juha Tamminen

Maanantaina pelattiin Veikkausliigassa yksi ottelu, kun Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi FC Honkaa. Voitto jäi SJK:lle maalein 3–2 (0–1).

Luis Henrique siirtyi Honkaan virallisesti vasta tänään maanantaina mutta se ei pahemmin otteissa näkynyt; hän kun onnistui peräti samana päivänä maalinteossa. Eikä hän tarvinnut osumaansa kuin 15 minuuttia.

Maali jäi lopulta laihaksi lohduksi. Ariel Ngueukam, Jake Jervis ja Denis Oliinyk tekivät kotijoukkueelle kolme maalia vartin sisään toisella jaksolla. Kaksi maalia tuli erikoistilanteista.

Rui Modesto kavensi ottelun 2–3:een 80. minuutilla, mutta se ei enää riittänyt.

SJK:lla on nyt tallessa 27 pistettä 15 ottelusta, Hongalla 18 16:sta. Viimeistä Mestaruussarjaan oikeuttavaa paikkaa pitää hallussaan HIFK, joka on kerännyt pisteitä 20. Otteluita se on pelannut vasta 13 (kaksi vähemmän kuin mikään muu joukkue), koska joukkueen sisäinen koronakierre ei ole viime viikkoina ottanut hellittääkseen.

Veikkausliigan on määrä jakautua ylä- ja alasarjoihin syyskuussa. Ilves on jahtaajaporukan johdossa seitsemäntenä. Sillä on kasassa 20 pistettä 15 ottelusta. HIFK:n yläpuolella majailevalla FC Interillä pisteitä on 26. Lauantaina FC Inter ja Ilves kohtaavat toisensa Kupittaalla, Turussa.