Lionel Messi ei palaa Barcelonan harjoituksiin maanantaina – Miksi?

© Kuva: Getty Images

Barcelonan harjoituskiertue on käynnistynyt tuloksellisesti hyvin. Nàstic, Girona ja VfB Stuttgart ovat kaatuneet yhteismaalierolla 10–1. Elokuun 4. päivänä vastaan asettuu Red Bull Salzburg.

Kesän arvoturnauksiin osallistuneille pelaajille on ympäri Eurooppaa annettu pidempiä lomia ja näin on toimittu myös Barcelonassa. Copa Américan finaalijoukkueissa, Brasiliassa ja Argentiinassa, pelanneet Emerson Royal ja Sergio Agüero tutustuvat uuteen työpaikkaansa ensimmäisen kerran maanantaina.

Argentiinan mestaruuden takuumiehenä toiminut Lionel Messi ei kuitenkaan vielä palaa Barcelonan vahvuuteen.

Dominikaanisessa Tasavallassa, Floridassa ja Ibizalla sekän oman että Luis Suárezin perheen kanssa kanssa lomaillut Messi ei voi palata koplaansa, koska hän ei ole vielä allekirjoittanut Barcelonan jatkosopimustarjousta.

Messi on ollut ilman muodollista sopimusta heinäkuun alusta lähtien, eikä häntä näillä näkymin nähdä Barcelonan ystävyysotteluissa RB Salzburgia tai Juventusta vastaan. Juventus-pelissä Barcelona pelaa Joan Gamper Trophyn herruudesta. Tuossa tilaisuudessa Messi on tyypillisesti pitänyt alkajaispuheensa Barcelonan kannattajille.

Barçan puheenjohtaja Joan Laporta rauhoitteli katalaaneja perjantaina Camp Noulla. Hänen mukaansa jatkosopimusneuvottelut etenevät suunnitellusti. Kannattajien keskuudessa virallistamista pidetään enää ajan kysymyksenä.