Barcelona ja Juventus mittelevät kauden ensimmäisestä epävirallisesta pokaalista

© Kuva: Getty Images

Sunnuntaina 8. elokuuta Barcelonan sekä Juventuksen miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat Camp Noulla Joan Gamper Trophyn herruudesta. Naiset käyvät leikkimieliseen taistoon kello 19 Suomen aikaa, miehet puoli yhdeltätoista.

Paikalliset terveysviranomaiset ovat näyttäneet vihreää valoa lipunmyynnin avaamiselle. Ottelustadionin kapasiteetista voi käyttää 20 prosenttia, eli kiinnostuneita silmäpareja saapunee paikalle 19 869. Barcelona on lupautunut rajoittamaan liikkumista Camp Noulla otteluiden aikana.

Stadioneiden ovet suljettiin espanjalaisyleisöltä 17 kuukautta sitten. Rajoitusten hellittäminen tietäisi hyvää seurajoukkueille ja niiden taloudellisille tilanteille.

Joan Gamper Trophylla on pitkät perinteet. Kilpailu perustettiin vuonna 1966 Barcelonan entisen seurapuheenjohtajan Joan Gamperin muistoksi. Voittajalle jaettava hopeinen malja painaa 800 grammaa. Sen pinnassa on ohut kerros kultaa. Pokaalin jalusta on pyöreä, kymmenen kiloa painava marmorikiekko, jota kiertää teksti ”Trofeo Joan Gamper”.

Alkujaan harjoitusturnaus käytiin neljän joukkueen kesken, mutta vuodesta 1997 lähtien Blaugrana on kutsunut vastustajakseen vain yhden joukkueen. 1. FC Köln on ainut vierasjoukkue, joka on kyennyt voittamaan tittelin vähintään kahdesti. Näin tapahtui vuosina 1978 ja 1981. Juventus voisi mestaruudella nousta Kölnin rinnalle.

Ei-eurooppalaisista seuroista ainoastaan brasilialainen Internacional on onnistunut voittamaan Joan Gamper Trophyn, vaikka esimerkiksi Boca Juniors on osallistunut turnaukseen kuusi kertaa. Järjestäjäseura Barcelona on vienyt kisan nimiinsä 43 kertaa 55:stä.

Vain kerran aiemmin on naiset kutsuttu kilpailemaan Joan Gamperiin (vuonna 1970), joten sillä puolella Juventuksella on mahdollisuus nousta hetkeksi maratontaulukon kärkeen. Piikkipaikan ottaminen edellyttäisi tosin 6–0-voittoa viime kaudella triplan voittaneesta Barcelona-naisistosta.

Jos ottelu ovat tasatilanteessa 90 pelatun minuutin jälkeen, voittajat ratkaistaan rangaistulaukauksilla.

Tänä vuonna lehdistössä ehdittiin pitää jo varmana, että Barcelona olisi sopinut pelaavansa Joan Gamper Trophyssa Manchester Cityä vastaan, mutta valioliigaseura vaihtuikin Juventukseen.

Se, saadaanko Camp Noulla todistaa Cristiano Ronaldon, 36, ja Lionel Messin, 34, jälleennäkemistä, ei ole lainkaan varmaa. Siirtohuhujen kohteena oleva Ronaldo palaa Juven harjoituksiin maanantaina 26. päivä. Messi ei ole vielä edes allekirjoittanut jatkosopimusta Barçan kanssa. Messi on yhdeksällä maalillaan Joan Gamper Trophyn kaikkien aikojen maalintekijä.

31. heinäkuuta Juventus yrittää lisätä palkintokaappiinsa myös Trofeo Luigi Berlusconin pystin. Kyseessä on AC Monzan omistajan Silvio Berlusconin ylläpitämä ystävyysottelu.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004