Lionel Messin, 34, lähitulevaisuuden suuntaviivat hahmottuvat ripeällä aikataululla. Vasta torstaina Barcelona tiedotti hänen lähdöstään, ja jo perjantaina Khalid bin Hamad Bin Khalifa Al-Thani, PSG:n omistavan emiirin veli, kertoi vahvistetulla Twitter-tilillään, että argentiinalainen nähdään ensi kaudella Paris Saint-Germainin peliasussa.

– Neuvottelut ovat virallisesti päättyneet. Siirto julkistetaan tuonnempana, Al-Thani kirjoitti.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

خلـــيفة بـــن حمـــد آلــ ثانــــــي

@khm_althani
Negotiations are officially concluded. And announce later

#Messi #Paris_Saint_Germain

Toisin sanoen PSG on Al-Thanin väitteiden mukaan päässyt Messin leirin kanssa jo sopuun siirron henkilökohtaisista ehdoista. Toiminta on siis ollut huomattavan ripeää Barcelonaan verrattuna. Katalaanit yrittivät koko kevään ja kesän ajan löytää keinoja hyväksyttävän jatkosopimustarjouksen esittämiselle ennen kuin hankkeesta piti pakon edessä luopua.

Kun muut Euroopan huippuseurat ovat oireilleet koronaviruskriisin mukanaan tuomista taloudellisista haasteista, on Pariisissa vain kiihdytetty vauhtia ja käytetty epävarmoja olosuhteita hyväksi.

PSG:hen on kesän aikana hankittu Gianluigi Donnarumman, Sergio Ramosin, Achraf Hakimin ja Georginio Wijnaldumin kaltaisia osaajia. Kaikkia näitä pelaajia yhdistää se, ettei heidän entisillä seuroillaan ollut enää varaa pitää heitä. PSG on ollut kaikissa spekulaatioissa käytännössä ainut ehdokas, jonka rahallinen kapasiteetti riittää Messinkin työllistämiseen. Hankinnan myötä joukkueen markkinakysyntä kasvanee räjähdysmäisesti.

Al-Thani ehti myös hekumoimaan ajatuksella siitä, että Messi ja Ramos tekevät pian yhteistyötä Ranskan Ligue 1:ssä. He toimivat monien vuosien ajan pelillisinä johtajina Barcelonassa sekä Real Madridissa. Messi pelasi Barçan edustusjoukkueessa vuodesta 2004 vuoteen 2021 saakka, kun taas Ramos puolusti Los Blancosin värejä yhtäjaksoisesti vuodesta 2005 lähtien.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

خلـــيفة بـــن حمـــد آلــ ثانــــــي

@khm_althani
La capital de la luz

8 Champions League

#París #Messi #ramos #PSG