Lukas Hradecky sai Leverkusenissa suuren kunniatehtävän – Joel Pohjanpalo kertoi, mikä on muuttunut uuden kapteenin myötä: ”Niitä ei vain ole enää”

© Kuva: Getty Images

HELSINKI. Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradeckysta tuli täksi kaudeksi Bayer Leverkusenin kapteeni. Kapteenius on Hradeckylle suuri kunnia, mikä tuo mukanaan uusia vastuita.

Hradecky kertoi, että päätöksen takana oli päävalmentaja Gerardo Seoane ja valmennusryhmä.

– Hän (Seoane) ilmoitti minulle treenileirin jälkeen, että haluaisi tehdä minusta kapteenin. Otin tietysti kunniatehtävän heti haltuun, ei tarvinnut miettiä sekuntiakaan. En tiedä, olisiko valinta kohdistunut minuun, jos pelaajilta olisi kysytty, Hradecky kertoi nauraen Helsingin Kalastajantorpalla maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Leverkusenissa Hradeckyn joukkuekaverina pelaava Joel Pohjanpalo vahvisti vierestä, että valinta olisi varmasti osunut häneen, jos pelaajatkin olisivat olleet päättämässä.

– ”Luke” on loistava kapteeni, ja sanotaan näin, että jos meiltä pelaajilta olisi kysytty, niin varmasti olisimme valinneet myös ”Luken” kapteeniksi, että sinänsä ei ollut vain valmennusjohdon päätös. Hyvin on lähtenyt ainakin liikkeelle. Yhtäkkiä voitettujen pelien jälkeen meillä on aina olutta kopissa. Ei ole proteiinishakerit (palautusjuomapullot) kadonneet, niitä ei vain ole enää, Pohjanpalo totesi SuomiFutis-sivustolle naureskellen.

Hradecky antoi kiitosta myös Pohjanpalolle, joka on antanut tukensa uudelle kapteenille. Vaikka kausi on lähtenyt Bundesliigassa hyvin käyntiin, haasteita riittiä harjoituskaudella.

– ”Jolle” on minua tukenut tässä hommassa. Meillä oli vähän vaikea tuo valmistautumiskausi, ei tullut hyviä tuloksia. Sitten Jollen kytköksillä saimme järjestettyä hyvän joukkueillan, ja sen jälkeen onkin tullut pelkkiä voittoja. Jos olisin saanut nimetä varakapteenin, niin Jolle olisi ollut yksi niistä, Hradecky totesi.

Pohjanpalon mukaan suomalaiskaksikolla on vahva asema Leverkusenin pukukopissa.

– Istumme Luken kanssa vierekkäin kopin päädyssä ja siitä sitten katsotaan ja johdetaan hommaa, Pohjanpalo sanoi pilke silmäkulmassa.

Leverkusenin pukukopissa pelaajia on monista kulttuureista ja eri kieliä puhutaan paljon. Se on myös omanlainen haaste tuoreelle kapteenille.

– On hienoa näin kapteenina, että joukkue alkaa jotenkin hitsautua hiljalleen yhteen. Meillä taitaa olla 15 eri kansallisuutta. Minäkin olen pyrkinyt Duolingon (kielen opiskeluun tarkoitettu verkkopalvelu) kautta opetella vähän espanjaa, että vähän pystyisi kommunikoimaan heidänkin kanssaan, Hradecky kertoi.

Uusi rooli tuo myös uusia vastuita.

– Toimin messengerinä valmennuksen ja seurajohdon välillä. Sitten on joitain – välillä turhiakin – sponsoritapahtumia sun muita, mutta ne ovat ihan mielekkäitä hommia minulle. Helvetin hieno homma kaikkinensa. Olin kyllä otettu valinnasta, Hradecky tiivisti.

LUE MYÖS:

Artikkelia muokattu 30.8.2021 klo 18.41: Leverkusenin päävalmentaja on Gerardo Seoane. Aiemmin artikkelissa puhuttiin virheellisesti Hannes Wolfista.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.