Nuoren Anssi Suhosen läpimurto etenee – tänään jo HSV:n avauksessa

© Kuva: Getty Images

20-vuotiaan Anssi Suhosen läpimurto Saksan 2. Bundesliigassa etenee. Nuori hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli sunnuntaina ensimmäistä kertaa maineikaan Hamburger SV:n avauskokoonpanossa. Jo aiemmin Suhonen oli tullut vaihdosta sisään yhdessä Saksan Cupin ja yhdessä sarjaottelussa, mutta nyt takana on myös avauskokoonpanodebyytti.

HSV kohtasi 4. sarjakierroksen ottelussa kotikentällään Darmstadtin. Pisteet pantiin tasajakoon maalein 2-2, kaikkien neljän maalin synnyttyä jo avausjaksolla.

Anssi Suhonen pelasi ottelussa 77 minuuttia, ennen kuin nuori hollantilainen Ludovit Reis otti hänen paikkansa. Kaksi minuuttia ennen vaihtoon tuloaan Suhoselle kirjattiin ensimmäinen tilastomerkintä HSV:n edustuksessa, kun hänelle nostettiin keltainen kortti.

Suhosen avausmaali HSV:n edustusjoukkueessa ei jäänyt kauas. Seuran kotisivujen otteluraportissa kerrotaan, kuinka vikkelä Suhonen ehti 62. minuutilla ensimmäisenä Jonas Meffertin rangaistusalueen rajoilta laukoman matalan laukauksen paluupalloon. Suhosen maalintekoyritys erittäin läheltä maalia suuntautui kuitenkin tolpan väärälle puolelle.

Ottelua seurasi stadionilla 17 950 katsojaa, eli maksimimäärä koronarajoitusten puitteissa.

HSV on saanut neljästä ottelustaan viisi pistettä ja on 18 joukkueen sarjassa seitsemäntenä. Anssi Suhonen on pelannut nyt 107 minuuttia 2. Bundesliigaa. Suhonen valittiin keskiviikkona myös alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen ja hänen odotetaan tekevän debyyttinsä Pikkuhuuhkajissa syyskuun EM-karsintaotteluissa.