Ruotsi eteni olympiafinaaliin – kantaako liito loppuun asti?

© Kuva: Getty Images

Ruotsi on selviytynyt naisten jalkapallon olympiaturnauksen loppuotteluun. Siellä se kohtaa Kanadan, joka pudotti aiemmin maanantaina USA:n pronssiotteluun (lue lisää).

Välierän Australia-Ruotsi ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Lähimpänä maalintekoa oli Ruotsin Fridolina Rolfö, joka vaihtui puolen tunnin tietämissä komean kaukolaukauksen ylärimaan. Ruotsin maalilla kokenut Hedvig Lindahl puolestaan suoritti yhden upean torjunnan. Kerran Australian supertähti Sam Kerr sai pallon Ruotsin maaliinkin, mutta tuomari hylkäsi maalin rikkeen vuoksi.

Ottelun ainoaksi jäänyt maali syntyi heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla. Filippa Angeldalin laukaus muutti Australian pelaajasta suuntaa, eikä Matildas-maalivahti Micah Teagan onnistunut tippaamaan palloa yläriman yli. Irtopallo pomppi Fridolina Rolfölle, joka siirsi taidokkaasti lähietäisyydeltä Ruotsille numeroiksi 1-0. Se johto kesti loppuun asti.

Australia pani kampoihin, mutta ei pystynyt Ruotsille järin suuria vaikeuksia aiheuttamaan, vaan tuloksena oli länsinaapurimme viides puhdas voitto viidestä ottelusta. Ruotsi sai vielä lisäajalla kaksi maalipaikkaa, mutta ensimmäinen kariutui paitsioliputukseen ja toinen kehnoon viimeistelyyn.

Lisäajan lopulla Ellie Carpenterille nousi ansaitusti suora punainen kortti, kun hän repi läpiajoon karkaamassa olleen Lina Hurtigin nurin. Ottelu päättyi seuranneeseen vapaapotkuun. 1-0 riitti viemään Ruotsin loppuotteluun Kanadaa vastaan. Peli pelataan perjantaiaamuna kello 5 Suomen aikaa alkaen.

Ruotsi oli viiden vuoden takaisten olympialaisten hopeamitalisti ja Kanada voitti pronssia. Jompikumpi maista pokkaa kuitenkin perjantaina maansa historian ensimmäiset olympiakultamitalit. Myöskään MM-kultaa ei ole sen paremmin Ruotsi kuin Kanadakaan aiemmin voittanut. Miesten jalkapalloilussa Kanada voitti olympiakultaa vuonna 1904 ja Ruotsi vuonna 1948.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004