Ilmassa alkaa olla merkkejä siitä, että Mestarien liigan lohkovaiheessa kaudella 2021-2022 saatettaisiin nähdä suomalaispelaaja. Yksikään suomalaispelaajan seura ei päässyt lohkovaiheeseen suoraan sarjasijoituksensa perusteella, mutta Niklas Moisanderin edustama Malmö on karsinnoista vahvasti tyrkyllä lohkoihin.

Malmö voitti keskiviikkoiltana kotikentällään bulgarialaisen Ludogorets Razgradin 2-0. Toinen osaottelu pelataan ensi tiistaina Bulgariassa, ja siitä ottelusta Malmölle riittäisi maalin tappiokin lohkovaihepaikkaan.

Malmön avausmaalin teki ensimmäisellä puoliajalla Veljko Birmancevic. 2-0-maalista vastasi tunnin kohdalla norjalainen Jo Inge Berget. Malmö voitti ottelun maalintekoyritykset 17-4, joten hieman tarkemmalla viimeistelyllä olisivat numerot voineet olla suuremmatkin.

Ottelua seurasi stadionilla vajaat 6 000 katsojaa, mutta Malmön valmentaja Jon Dahl Tomassonin mukaan tunnelma oli niin hyvä, että se kuulosti siltä, kuin heitä olisi ollut 60 000.

Malmö FF

@Malmo_FF
Matchen är slut – SÅ JA! 👏

⚽️ Birmancevic
⚽️ Berget

#MFFLUD | 2–0

35-vuotias Niklas Moisander aloitti ottelun Malmön vasempana laitapuolustajana, mutta joutui tulemaan vaihtoon 34. peliminuutilla loukkaantumisen vuoksi. Moisander oli saanut jonkinlaisen tällin, istahti keskiympyrään ja pyysi vaihtoa. Suomalaispuolustajan vamman vakavuudesta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

Entinen Huuhkajien kapteeni teki puolitoistavuotisen sopimuksen Malmön kanssa heinäkuun puolivälissä. Toistaiseksi Moisander on pelannut yhdessä Allsvenskan-ottelussa ja kaikkiaan viidessä Mestarien liigan karsintapelissä – pääsääntöisesti topparina. Mestarien liigan lohkovaihe on Moisanderille jo tuttua kauraa, sillä hänellä on takanaan 20 UCL-lohkovaiheen ottelua – 15 Ajaxissa ja viisi AZ Alkmaarissa. A-maaotteluita Moisander pelasi urallaan 62.

– Meillä on monta pelaajaa, joilla on kokemusta isoista peleistä. Näytimme sen Rangersia vastaan, kun saimme punaisen kortin, muttemme menneet sekunniksikaan paniikkiin. Olemme sellainen joukkue, ja tiedämme sen. Ludogorets on kuitenkin tähän saakka kovin haaste, Moisander totesi ennen eilistä ottelua.

[readmore from=Moisander-Niklas]

Malmö on raivannut karsinnoissa tieltään jo Riga FC:n, HJK:n ja Glasgow Rangersin. Jos Malmö etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen, kuittaa se Fotbollskanalenin laskelmien mukaan UEFA:lta palkintorahoina ainakin muhkeat 16,63 miljoonaa euroa – ja voitoista ja tasapeleissä lohkovaiheessa aina lisää.

Keskiviikon muissa karsintaotteluissa Benfica kukisti PSV Eindhovenin 2-1 ja Young Boys Bern Ferencvarosin maalein 3-2.