USA:n maajoukkuelegenda Carli Lloydin ainutlaatuinen ura päättyy

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen naisten maajoukkuelegenda Carli Lloyd päättää uransa. 39-vuotias hyökkääjä vahvisti päätöksensä maanantaina.

Yhdysvaltojen jalkapalloliitto tiedotti Lloydista verkkosivuillaan.

Lloyd debytoi vuonna 2005 Yhdysvaltojen maajoukkueessa. 312 ottelua maaottelua urallaan pelannut ikoni on USA:n historian toiseksi eniten otteluita pelannut pelaaja Kristine Lillyn (354) jälkeen.

Lloyd iski maajoukkueessa myös 128 maalia. Hyökkääjä voitti kahdesti naisten MM-turnauksen ja kahdesti olympiakultaa.

Lloydin maalimäärä on neljänneksi suurin Yhdysvaltojen maajoukkuehistoriassa.

Lloyd pelaa vielä neljässä syksyn ystävyysottelussa, jotka USA julkistaa myöhemmin. Hyökkääjä myös edustaa seuraansa NJ/NY Gotham FC:tä Yhdysvaltojen pääsarjakauden loppuun saakka.

Lloydin viimeinen arvoturnaus Tokion olympialaisissa päättyi pronssimitaliin.

– – Carli Lloyd on todellinen legenda. Hänen uransa on ainutlaatuinen. Hänen menestyksensä kentällä on sellaista, jota jokaisen meidän nykyisen ja tulevan maajoukkuepelaajan pitäisi tavoitella, USA:n maajoukkueen päävalmentaja Vlatko Andonovski kehui.

Lloyd itse on kiitollinen saatuaan nauttia näin pitkän uran maansa korkeimmalla huipulla.

– Kun aloitin maajoukkueessa kaksi tavoitettani olivat olla maailman kokonaisvaltaisin jalkapalloilija ja auttaa joukkuettani voittamaan mestaruuksia. Aina kun astuin kentälle, pelasin kuin se olisi viimeinen otteluni. En koskaan ottanut mitään vastaan ilmaiseksi. Tiedän kuinka vaikeaa huipulle on nousta ja siellä pysyminen näin pitkään on vielä vaikeampaa, legenda sanoi USA:n tiedotteesssa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.