Tauko kesti viisi vuotta ja reilut kaksi kuukautta päälle. Legendaarinen valmentaja Louis van Gaal valmensi viimeksi toukokuussa 2016, kun hänen pestinsä Manchester Unitedissa päättyi potkuihin. Tammikuussa 2017 hollantilainen ilmoitti pitävänsä taukoa jalkapalloilusta – puhuen virallisesti sapattivuodesta – ja maaliskuussa 2019 hän ilmoitti lopullisesti vetäytyvänsä eläkkeelle. Syyksi Van Gaal kertoi haluavansa antaa aikaa perheelleen.

Palo jalkapallon pariin oli kuitenkin niin kova, että 69-vuotias Van Gaal palaa yllättäen jalkapallon pariin. Alankomaiden jalkapalloliitto on ilmoittanut tänään palkanneensa konkarin A-maajoukkueensa uudeksi päävalmentajaksi Frank de Boerin seuraajaksi.

UEFA EURO 2024

@EURO2024
🗣️ "Dutch football has always been close to my heart and national coaching is, in my view, a key position for the further advancement of our football."

Louis van Gaal is back 👊

@OnsOranje | #EURO2020

UEFA EURO 2024

@EURO2024
𝗢𝗙𝗙𝗜𝗖𝗜𝗔𝗟: Netherlands have reappointed Louis van Gaal as their new head coach ✍️

🇳🇱 What will he achieve during his third spell with @OnsOranje?

#EURO2020

OnsOranje

@OnsOranje
Lots of memories & more to come! 🌟

#VanGaal2022

Van Gaalin valmennustiimiin palkattiin apulaisvalmentajiksi Danny Blind ja Henk Fraser sekä maalivahtivalmentajaksi Frans Hoek. Nelikon sopimus yltää Qatarin MM-karsintoihin ja Hollannin selvitessä kisoihin MM-lopputurnauksen loppuun saakka.

– Hollantilainen jalkapallo on aina ollut lähellä sydäntäni, ja minun näkökulmani on, että maajoukkueen valmentaminen on avainasemassa jalkapallon kehityksessä. On kunnia valmentaa Hollannin maajoukkuetta, Van Gaal kommentoi.

Sunnuntaina 70-vuotispäiviään viettävä Van Gaal aloittaa nyt kolmannen rupeamansa Hollannin A-maajoukkueessa. Hän valmensi Oranjea jo vuosina 2000-2002 ja 2012-2014. Vuoden 2014 MM-kisoissa Hollanti voitti Van Gaalin johdolla pronssia.

[readmore from=Van-Gaal-Louis]

Suomalaiset muistavat Van Gaalin varmasti myös Ajaxin valmentajana Jari Litmasen huippuvuosina. Ajaxissa plakkariin tuli muun muassa Mestarien liigan voitto. Hollannin ulkopuolella Van Gaal on valmentanut Barcelonaa, Bayern Müncheniä ja Manchester Unitedia.

Hollannin MM-karsinnat jatkuvat syyskuussa kolmella ottelulla Norjaa, Montenegroa ja Turkkia vastaan. Hollanti on karsintalohkossaan Turkin jälkeen toisena, saatuaan kuusi pistettä kolmesta ottelusta.