Veikkausliigaan palannut Petteri Forsell paljasti, miksi valitsi FC Interin: ”Muutamalle ulkomaan seuralle sanoin ei”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Inter jysäytti tänään keskiviikkona siirtopommin, kun se tiedotti hankkineensa Petteri Forsellin loppukauden mittaisella sopimuksella.

30-vuotias Forsell edusti viime kaudella Puolan pääsarjajoukkue Stal Mieleciä, mutta hänen sopimuksensa päättyi kesällä. Kymppipaikalla viihtyvä Forsell oli tovin ilman seuraa, mutta siitä huolimatta hänen paluutaan Veikkausliigaan tässä kohtaa uraa voidaan pitää melkoisena yllätyksenä.

– Olen ollut toukokuun puolivälistä alkaen enemmän tai vähemmän Suomessa. Viikon huilasin futistreeneistä, ja sen jälkeen olen ollut joukkuetreeneissä mukana Kuopiossa ja viimeiset 1,5 kuukautta Kokkolassa. Treenaamisen ohella on pidetty hauskaakin potkiskellessa parin kaveriporukkani alasarjajoukkueen kanssa, Forsell kertoi Interin verkkosivuilla.

– Ihan hyvässä kunnossa olen ja tein kuukausi sitten yhden juoksutestin ihan ok tuloksin. Nyt olen treenannut vähän kovempaa sitten pari viimeistä viikkoa.

Puolassa, Ruotsissa ja Turkissa uransa aikana pelannut Forsell on aiemmin edustanut Veikkausliigassa Vaasan Palloseuraa, IFK Mariehamnia ja HJK:ta. Huuhkajissa hän on pelannut 12 A-maaottelua.

Mutta miksi näin nimekäs pelaaja palasi Suomeen, ja valitsi nimenomaan Interin seurakseen?

– Se oli yksi juttu, että on paljon voitettavaa. Neuvottelut sujuivat tässä helposti. Niitä käytiin myös muiden Veikkausliiga-seurojen kanssa. Inter antoi minulle neuvotteluiden alusta asti rauhassa aikaa katsoa tähän asti. Muutamalle ulkomaan seuralle sanoin ei, koska maa tai tarjous eivät miellyttäneet. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan, niin siksi tein jo nyt sopimuksen, vaikka Euroopassa on vielä siirtoikkuna auki, Forsell kertoo.

– Nyt keskitytään tähän täysillä, ja otetaan paljon pisteitä ja mitaleja kaulaan.

Interissä pelinumeroa 14 kantavan Forsellin debyytti saatetaan nähdä jo tulevana viikonloppuna AC Oulua vastaan, mikäli kansainväliset lupa-asiat on saatu sitä ennen maaliin.